Annonce
Kerteminde

Rabat gav besøgsrekord på Fjord og Bælt: Var nødt til at sige nej til flere gæster

Fjord&Bælt havde i år 70 procent flere besøgende i skolernes sommerferie end sidste år. Foto: Fjord&Bælt
Skolernes sommerferie er nu forbi, og Fjord&Bælt gør status over en helt usædvanlig sommer.
Annonce

Kerteminde: Regeringens sommerpakke, der blandt andet betød halv pris på kulturoplevelser, sparkede for alvor gang i besøgstallene på kommunens museer efter corona-nedlukningen.

Det kan Fjord&Bælt i Kerteminde skrive under på.

Skolernes sommerferie er nu forbi, og centret, der forsker og formidler viden om havdyr i farvandene omkring Danmark, kan nu gøre status over den helt usædvanlige sommer.

I ugerne 27 til 32 lukkede Fjord&Bælt 29.290 gæster ind. Det er en stigning på 70 procent i forhold til samme periode sidste år.

- Vi har haft helt enormt travlt. Og på et tidspunkt måtte vi lukke for flere gæster for at kunne overholde de gældende anbefalinger, fortæller Mette Thybo, der er direktør for Fjord&Bælt, i en pressemeddelelse.

Annonce

Fokus på særudstillinger

I sommerferien var det særligt danskere, der greb chancen for at komme billigere ind i centret.


Vi har haft helt enormt travlt. Og på et tidspunkt måtte vi lukke for flere gæster for at kunne overholde de gældende anbefalinger.

Mette Thybo, direktør for Fjord&Bælt


Besøgsrekorden i 2020 kommer efter en årrække med stigende besøgstal på Fjord&Bælt, der blandt andet skyldes et øget fokus på særudstillinger, forklarer Mette Thybo.

Blandt andet har centret fundet nye veje at formidle naturstoffet på med udstillingen ”Havets Juveler," som præsenterer smykkekreationer skabt af materialer fra havet.

- Økonomien har selvfølgelig spillet en stor rolle i år. Foråret har været hårdt med tvangslukning, hjemsendte medarbejdere og en masse udviklingsprojekter, der er stillet i
bero. Ikke mindst har skoletjenesten været inaktiv i en lang periode, forklarer Fjord&Bælts direktør og tilføjer, at der til gengæld har været stor succes med online undervisning i lukkeperioden.

Det fulde overblik over de økonomiske konsekvenser af coronakrisen har centret endnu ikke.

- Men vi håber på en nogenlunde balance i kraft af de forskellige hjælpepakker – ikke mindst reduktionen i billetpriserne, der helt sikkert gør en stor forskel i det samlede regnskab, mener Mette Thybo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce