Annonce
Odense

Ra Ranunkel trækker sig efter racisme-udtalelser

Ra Ranunkel trak sig i aftes som formand for fællesrådet i Vollsmose, der er bydelens øverste beboerorgan.
Annonce

Ra Ranunkel er færdig som formand for fællesrådet i Vollsmose.

Det står klart efter et ekstraordinært rådsmøde i aftes, hvor eneste punkt på dagsordnen var den aktuelle urolige situation i Vollsmose og de kontroversielle udtalelser, som Ra Ranunkel for nylig fremsatte i Fyens Stiftstidende, om at danskere bliver forfulgt i bydelen.

Ra Ranunkel sagde, at det er hans indtryk, at det er danskere, der bliver udsat for overfald og bilafbrændinger i Vollsmose, og at gerningsmændene har somalisk og palæstinensisk baggrund. Han advarede om, at en etnisk konflikt er ved at være i gang i Vollsmose.

Udtalelserne chokerede mange, da Ra Ranunkel i årevis har været kendt en af de ivrigste forsvarere af Vollsmoses ry, når der har været ballade i bydelen.

Det fik debatten om racisme rettet mod danskere i Vollsmose til at bryde ud for fuldt blus, og det var ikke kun verbale argumenter, der blev taget i brug.

Kort efter udtalelserne blev Ra Ranunkel angrebet med stenkast og tilråb som ”danskersvin” i forbindelse med et tv-interview. Den sag efterforskes nu af politiet.

Annonce

Samme opfattelse som politiet

Få dage senere kom det frem, at en politibetjent fra nærpolitistationen i Vollsmose har udtalt i essensen det samme som Ra Ranunkel til fagbladet Dansk Politi for cirka et år siden.

Blandt andet sagde han, at danske børn ikke kan lege i sandkassen, og der hersker omvendt racisme rettet mod danskere. Udtalelser, som han i dag siger, han står ved, men i øvrigt ikke ønsker at uddybe.

Politiledelsen ved Fyns Politi afviser, at kriminaliteten i Vollsmose er særligt rettet mod danskere, og samme vurdering har lydt fra formanden for integrationsrådet, Mahmoud Daoud, der selv har palæstinensisk baggrund.

Annonce

Ingen uddybende kommentarer

Ifølge en kort pressemeddelelse lagt ud på portalen Vollsmose.dk har Ra Ranunkel selv trukket sig som formand, og Abdel Salam, der har palæstinensisk baggrund og bor i Bøgeparken, er ny konstitueret formand.

Hvordan det pludselige formandsskifte hænger sammen med Ra Ranunkels udtalelser for nylig, har det ikke været muligt at få en kommentar til.

- Jeg vil ikke udtale mig, siger den nye konstituerede formand Adbel Salam. Samme melding lyder fra flere andre af de i alt ni medlemmer af fællesrådet i Vollmose, som avisen har truffet per telefon. Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra den nu tidligere formand Ra Ranunkel her til formiddag. Hans mobiltelefon er slukket.

Fællesrådet i Vollsmose er det øverste beboerorgan i bydelen, og formandsposten giver både en platform at udtale sig offentligt fra, samt mulighed for at blive at blive hørt af myndighederne, når der skal træffes vigtige beslutninger om Vollsmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce