Annonce
Odense

Ra Ranunkel trækker sig efter racisme-udtalelser

Ra Ranunkel trak sig i aftes som formand for fællesrådet i Vollsmose, der er bydelens øverste beboerorgan.

Ra Ranunkel er færdig som formand for fællesrådet i Vollsmose.

Det står klart efter et ekstraordinært rådsmøde i aftes, hvor eneste punkt på dagsordnen var den aktuelle urolige situation i Vollsmose og de kontroversielle udtalelser, som Ra Ranunkel for nylig fremsatte i Fyens Stiftstidende, om at danskere bliver forfulgt i bydelen.

Ra Ranunkel sagde, at det er hans indtryk, at det er danskere, der bliver udsat for overfald og bilafbrændinger i Vollsmose, og at gerningsmændene har somalisk og palæstinensisk baggrund. Han advarede om, at en etnisk konflikt er ved at være i gang i Vollsmose.

Udtalelserne chokerede mange, da Ra Ranunkel i årevis har været kendt en af de ivrigste forsvarere af Vollsmoses ry, når der har været ballade i bydelen.

Det fik debatten om racisme rettet mod danskere i Vollsmose til at bryde ud for fuldt blus, og det var ikke kun verbale argumenter, der blev taget i brug.

Kort efter udtalelserne blev Ra Ranunkel angrebet med stenkast og tilråb som ”danskersvin” i forbindelse med et tv-interview. Den sag efterforskes nu af politiet.

Annonce

Samme opfattelse som politiet

Få dage senere kom det frem, at en politibetjent fra nærpolitistationen i Vollsmose har udtalt i essensen det samme som Ra Ranunkel til fagbladet Dansk Politi for cirka et år siden.

Blandt andet sagde han, at danske børn ikke kan lege i sandkassen, og der hersker omvendt racisme rettet mod danskere. Udtalelser, som han i dag siger, han står ved, men i øvrigt ikke ønsker at uddybe.

Politiledelsen ved Fyns Politi afviser, at kriminaliteten i Vollsmose er særligt rettet mod danskere, og samme vurdering har lydt fra formanden for integrationsrådet, Mahmoud Daoud, der selv har palæstinensisk baggrund.

Ingen uddybende kommentarer

Ifølge en kort pressemeddelelse lagt ud på portalen Vollsmose.dk har Ra Ranunkel selv trukket sig som formand, og Abdel Salam, der har palæstinensisk baggrund og bor i Bøgeparken, er ny konstitueret formand.

Hvordan det pludselige formandsskifte hænger sammen med Ra Ranunkels udtalelser for nylig, har det ikke været muligt at få en kommentar til.

- Jeg vil ikke udtale mig, siger den nye konstituerede formand Adbel Salam. Samme melding lyder fra flere andre af de i alt ni medlemmer af fællesrådet i Vollmose, som avisen har truffet per telefon. Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra den nu tidligere formand Ra Ranunkel her til formiddag. Hans mobiltelefon er slukket.

Fællesrådet i Vollsmose er det øverste beboerorgan i bydelen, og formandsposten giver både en platform at udtale sig offentligt fra, samt mulighed for at blive at blive hørt af myndighederne, når der skal træffes vigtige beslutninger om Vollsmose.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Annonce