Annonce
Danmark

R-leder rasende over beskyldninger om kendskab til krænkelser

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Sofie Carsten Nielsen beskylder kollega Ida Auken for at destabilisere partiet med anklager om fortielser.

Annonce

Krisen i De Radikale eskalerer onsdag.

Den nye politiske leder for partiet, Sofie Carsten Nielsen, afviser beskyldninger fra folketingsmedlem Ida Auken om, at Nielsen skulle have kendt til krænkelser.

Auken beskylder i et Facebook-opslag Nielsen for at dække over tidligere leder Morten Østergaards krænkelser. Men det er falske påstande, mener den nye leder.

- Jeg er rasende over de påstande, Ida Auken i dag har rejst, skriver Sofie Carsten Nielsen i et opslag på Facebook.

- At Ida vælger at slynge falske påstande om mig og vores landsformand ud på nuværende tidspunkt, kan jeg ikke se som andet end et forsøg på at destabilisere partiet.

I en mail til Ritzau tilføjer partilederen, at hun forgæves har forsøgt at starte en dialog med Ida Auken.

- Jeg tror, folk er rigtig trætte af, at vi skal tage de her diskussioner på Facebook og i pressen. Jeg har søgt dialog med Ida Auken, men hun vil ikke tale, skriver hun i mailen.

- Det her er politik, når det værst. Og imod alt, hvad vi står for. Jeg fik fuld opbakning fra hovedbestyrelsen i går, og mit ønske er, at vi samler os som parti og ser fremad. Jeg kan ikke se det her som andet end et angreb på vores parti.

Adspurgt om Ida Aukens politiske fremtid svarer Sofie Carsten Nielsen på TV2 News, at hun tror, Ida Auken selv har gjort sig sine overvejelser.

Morten Østergaard har erkendt, at i alt fire kvinder med tilknytning til partiet har oplevet uønsket seksuel kontakt fra hans side i løbet af det seneste årti. Han endte med at gå af for en uge siden på grund af sin håndtering af sagen, da han forsøgte at dække over sig selv i en af sagerne.

Ifølge Ida Auken er der tale om mere alvorlige handlinger end en hånd på et lår, som der har været tale om i debatten.

Ida Auken sendte lørdag en mail til folketingsgruppen og landsformanden om, at hun havde orienteret Sofie Carsten Nielsen om en krænkelse på Folkemødet i 2017.

Auken bad efter hændelsen Nielsen om at gribe ind over for Morten Østergaard, der ifølge hende havde befamlet en ung kvinde gennem "stærkt grænseoverskridende adfærd".

Sofie Carsten Nielsen afviser dog den udlægning i sit opslag, og det gentog hun efter Aukens mail lørdag. Hun oplyser i en mail til Ritzau, at hun første gang er blevet orienteret om sagen fredag.

Ifølge Auken var svaret fra ledelsen i 2017, at man var begyndt at mandsopdække Østergaard og lægge ham i seng, når han blev for beruset.

Sofie Carsten Nielsen kommenterer i sit opslag ikke den taktik, som Auken beskriver.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få et mundtligt interview med Sofie Carsten Nielsen eller at komme i kontakt med Ida Auken eller landsformand Svend Thorhauge.

Sofie Carsten Nielsen vandt for en uge siden et kampvalg over Martin Lidegaard med stemmerne 12-4. Auken menes at være på Martin Lidegaards fløj, men hun stemte ikke, da hun er på orlov fra Folketinget på grund af stress.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Annonce