Annonce
Faaborg-Midtfyn

Røveri i Føtex: Borgere og ansatte jagtede brødre gennem Faaborg

Varehuschef Steffen Bech var ikke selv til stede under episoden torsdag eftermiddag, men han har talt med de involverede medarbejdere efterfølgende. Han glæder sig desuden over Fyns Politi, der tog sagen alvorligt. Arkivfoto: Palle Søby
Et tyveri udviklede sig til røveri, da to brødre blev truende overfor Føtex' ansatte. Efter en jagt gennem byen blev de anholdt og er nu begge sigtet for røveri.

Faaborg: En dramatisk episode udspiller sig torsdag eftermiddag omkring Føtex i Faaborg, da en 21-årig og en 17-årig mand gik fra at være tyve til at blive røvere, da de forsøgte at stjæle tobaksvarer fra butikken.

- De her to unge mennesker mente, at de kunne gå fra butikken uden at betale for de varer, de ville have med. Og det går naturligvis ikke. Der er en ansat, der går efter dem og får fat på dem ude på den anden side af butikken, fortæller varehuschef i Føtex Faaborg, Steffen Bech.

Her optrappes situationen, og de to brødre bliver mere og mere truende overfor både den ansatte og kunderne. Ifølge Fyns Politi bliver der slået ud efter de tilstedeværende.

- De begynder at filme vores personale. Der bliver også fremsat trusler mod den ansatte, og så er der jo lige pludselig tale om røveri, så der bliver politiet tilkaldt, fortæller Steffen Bech.

De to mænd stikker af fra stedet, og ifølge Steffen Bech følger både ansatte fra Føtex og kunder efter dem for at kunne oplyse deres position til politiet.

På Markedspladsen indhenter følget de to, men på grund af trusler og skub tør vidner og ansatte ikke tilbageholde gerningsmændene.

De to mænd bliver opdaget igen ved p-pladsen ved Havnegade/Assensvej, hvor tumulten fortsætter.

- Vi får fat i den 21-årige efter halvanden times tid, den 17-årig finder vi frem til i morens hjem, fortæller Per Laursen, Fyns Politi.

Begge mænd er nu sigtet for røveri.

Annonce

Men jeg er meget glad for, at vi har et personale, der reagerer så godt. Vi har nogle procedurer, som gør, at vi indkalder alt personale, der har været involveret i episoden - både direkte og indirekte - og taler med dem om det, der er foregået.

Steffen Bech, Føtex Faaborg

Glad for opbakning

Varehuschef Steffen Bech understreger, at det er meget sjældent, at personalet har stået i sådan en situation.

- Derfor er vi heller ikke så rutinerede i det. Men jeg er meget glad for, at vi har et personale, der reagerer så godt. Vi har nogle procedurer, som gør, at vi indkalder alt personale, der har været involveret i episoden - både direkte og indirekte - og taler med dem om det, der er foregået, siger Steffen Bech, der ikke selv var tilstede, da røveriet fandt sted torsdag ved 16.30-tiden.

- Heldigvis har personalet det godt, og der har ikke været noget traumatisk i det for dem på den måde, understreger han og glæder sig over opbakningen fra kunderne, som hjalp til med at eftersætte gerningsmændene.

- Det vidner noget om den ånd, der er i Faaborg, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce