Annonce
Faaborg-Midtfyn

Røveri i Føtex: Borgere og ansatte jagtede brødre gennem Faaborg

Varehuschef Steffen Bech var ikke selv til stede under episoden torsdag eftermiddag, men han har talt med de involverede medarbejdere efterfølgende. Han glæder sig desuden over Fyns Politi, der tog sagen alvorligt. Arkivfoto: Palle Søby
Et tyveri udviklede sig til røveri, da to brødre blev truende overfor Føtex' ansatte. Efter en jagt gennem byen blev de anholdt og er nu begge sigtet for røveri.

Faaborg: En dramatisk episode udspiller sig torsdag eftermiddag omkring Føtex i Faaborg, da en 21-årig og en 17-årig mand gik fra at være tyve til at blive røvere, da de forsøgte at stjæle tobaksvarer fra butikken.

- De her to unge mennesker mente, at de kunne gå fra butikken uden at betale for de varer, de ville have med. Og det går naturligvis ikke. Der er en ansat, der går efter dem og får fat på dem ude på den anden side af butikken, fortæller varehuschef i Føtex Faaborg, Steffen Bech.

Her optrappes situationen, og de to brødre bliver mere og mere truende overfor både den ansatte og kunderne. Ifølge Fyns Politi bliver der slået ud efter de tilstedeværende.

- De begynder at filme vores personale. Der bliver også fremsat trusler mod den ansatte, og så er der jo lige pludselig tale om røveri, så der bliver politiet tilkaldt, fortæller Steffen Bech.

De to mænd stikker af fra stedet, og ifølge Steffen Bech følger både ansatte fra Føtex og kunder efter dem for at kunne oplyse deres position til politiet.

På Markedspladsen indhenter følget de to, men på grund af trusler og skub tør vidner og ansatte ikke tilbageholde gerningsmændene.

De to mænd bliver opdaget igen ved p-pladsen ved Havnegade/Assensvej, hvor tumulten fortsætter.

- Vi får fat i den 21-årige efter halvanden times tid, den 17-årig finder vi frem til i morens hjem, fortæller Per Laursen, Fyns Politi.

Begge mænd er nu sigtet for røveri.

Annonce

Men jeg er meget glad for, at vi har et personale, der reagerer så godt. Vi har nogle procedurer, som gør, at vi indkalder alt personale, der har været involveret i episoden - både direkte og indirekte - og taler med dem om det, der er foregået.

Steffen Bech, Føtex Faaborg

Glad for opbakning

Varehuschef Steffen Bech understreger, at det er meget sjældent, at personalet har stået i sådan en situation.

- Derfor er vi heller ikke så rutinerede i det. Men jeg er meget glad for, at vi har et personale, der reagerer så godt. Vi har nogle procedurer, som gør, at vi indkalder alt personale, der har været involveret i episoden - både direkte og indirekte - og taler med dem om det, der er foregået, siger Steffen Bech, der ikke selv var tilstede, da røveriet fandt sted torsdag ved 16.30-tiden.

- Heldigvis har personalet det godt, og der har ikke været noget traumatisk i det for dem på den måde, understreger han og glæder sig over opbakningen fra kunderne, som hjalp til med at eftersætte gerningsmændene.

- Det vidner noget om den ånd, der er i Faaborg, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce