Annonce
Indland

Røver slog 71-årig med stegepande: Skal fire år i fængsel

Et nævningeting i Retten i Holbæk har idømt en 24-årig mand fire års fængsel for et overfald, hvor en 71-årig mand blev slået flere gange i hovedet med en stegepande. Arkivfoto.

En 24-årig mand er blevet idømt fængsel og betinget udvisning for et groft forsøg på hjemmerøveri i Kalundborg

Da en hjemmehjælper 22. juli sidste år dukkede op hos en 71-årig mand i Kalundborg, lå den ældre mand i en blodpøl, og væggene var sprøjtet til med blod.

Onsdag er en 24-årig mand med somalisk baggrund blevet idømt fire års fængsel og betinget udvisning for forsøg på hjemmerøveri og vold mod den 71-årige mand.

Det skriver Retten i Holbæk på sin hjemmeside.

Offeret lukkede selv voldsmanden ind, da han ventede på, at den sædvanlige hjemmehjælper fra kommunen skulle dukke op.

- Han kom ind i stuen, satte sig ned og tændte en cigaret. Han spurgte mig, om jeg havde nogle penge. Jeg sagde nej, og så slog han mig, forklarede den 71-årige ifølge sn.dk på en videoafhøring, der blev afspillet i retten.

Røveren slog derefter sit offer flere gange i hovedet med en stegepande, ligesom han fik flere slag i brystet og i maven og blev truet med en kniv, har sn.dk tidligere skrevet.

En lille måned efter det blodige overfald blev den nu 24-årige mand anholdt i nærheden af Herning, og 18. august blev han varetægtsfængslet.

Egentlige hjemmerøverier, hvor offer og gerningsmand ikke kender hinanden, skal som udgangspunkt straffes med mindst fem års fængsel.

Når nævningetinget alligevel idømmer ham fire års fængsel skyldes det formentlig, at han ud over vold "kun" er dømt for forsøg på hjemmerøveri.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce