Annonce
Indland

Røver skød op i loftet - nu er 30-årig fængslet

Ved et grundlovsforhør torsdag er en 30-årig mand blevet fængslet for et hjemmerøveri i Birkerød, hvor der blev skudt op i loftet. (Arkivfoto)

Politiet vil ikke afvise, at der kommer flere anholdelser i sag om hjemmerøveri i Birkerød.

Politiet har anholdt en formodet gerningsmand bag en skudepisode i Birkerød i oktober. Manden er sigtet for forsøg på hjemmerøveri af særlig farlig karakter.

Ved et grundlovsforhør fredag i Retten i Lyngby valgte en dommer at varetægtsfængsle manden - foreløbig frem til den 20. december.

Det har ikke været muligt at træffe senioranklager Kenn Jørgensen, der mødte i retten på vegne af Nordsjællands Politi. Hvad den sigtede selv har fortalt om sagen, er derfor endnu uvist.

Efterforskningsleder Henrik Gunst oplyser, at der er tale om en 30-årig mand, som blev anholdt onsdag. Gunst vil ikke udelukke, at der kommer til at ske flere anholdelser i sagen.

Efter episoden på Bistrupvej i oktober oplyste politiet, at to gerningsmænd trængte ind i et hus, hvor et ægtepar - manden 70 år, kvinden 65 - lå og sov.

Manden i huset vågnede og så pludselig et geværløb, der blev stukket gennem døråbningen til soveværelset, hvorefter et skud blev affyret op i loftet. Ingen personer blev ramt af skuddet.

- Det er en rigtig grov sag, og det er dejligt, at vi er på vej mod en opklaring, lyder det fra Henrik Gunst.

Tilbage i oktober oplyste politiet, at ægteparret for nylig var flyttet ind i villaen, mens deres egen bolig var under renovering.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce