Annonce
Indland

Rørt grandprixvinder: Jeg har det som guldregn

Leonora fik overrakt grandprixtrofæet af Jonas Flodager Rasmussen, som vandt melodigrandprixet i 2018 med sangen "Higher Ground".

Leonora vandt lørdag aften Dansk Melodi Grand Prix med sit nummer "Love Is Forever".

20-årige Leonora kunne lørdag aften række armene i vejret og kalde sig vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2019, efter hun vandt seerens og juryens hjerter med sangen "Love Is Forever".

Dermed blev det grandprixfeltets yngste deltager, der endte med at tage trofæet.

- Jeg har det fantastisk, som guldregn!, lød det fra den unge sangerinde på scenen i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor guldkonfettien regnede ned over hende.

- Det betyder, at der er rigtig mange andre end mig selv, der tror på mig, og så tror jeg mere på mig selv. Det er jeg rigtig glad for, siger hun.

Leonora, som bærer det fulde navn Leonora Colmor Jepsen, er tidligere eliteskøjteløber, men hun har også i mange år skrevet og optrådt med sine egne sange.

Hun var flere bookmakeres favorit til at vinde årets grandprix.

Mens Leonora sang sit nummer "Love Is Forever", som blev sunget på både engelsk, dansk, tysk og fransk, sad hun det meste af tiden på en overdimensioneret stol på scenen.

Leonora mener selv, at sejren skyldes, at hun formåede at få kontakt med tv-seerne fra den store stol.

- Jeg tror, at jeg fik skabt forbindelse med publikum hjemme i sofaerne. Det må jeg have gjort, siden de stemte på mig, siger hun.

Leonora skal nu repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest, som løber af stablen i Tel Aviv i Israel i maj.

Hun har dog ikke gjort sig mange tanker om, hvad der skal ske nu.

- Kortsigtet skal vi til after party, men på lang sigt ved jeg det faktisk ikke endnu. En masse prøver og så en rejse til Israel. Jeg ved, at vi skal optage en version mere, men ellers ved jeg ikke, hvad der skal ske nu, siger hun.

Det er 49. gang, at der er blevet afholdt Dansk Melodi Grand Prix, som i år fandt sted i Jyske Bank Boxen i Herning.

På en andenplads til melodigrandprixet endte den dansk-grønlandske gruppe Julie & Nina, mens Sigmund kendt fra "X Factor" løb med tredjepladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];