Annonce
Indland

Rørt grandprixvinder: Jeg har det som guldregn

Leonora fik overrakt grandprixtrofæet af Jonas Flodager Rasmussen, som vandt melodigrandprixet i 2018 med sangen "Higher Ground".

Leonora vandt lørdag aften Dansk Melodi Grand Prix med sit nummer "Love Is Forever".

20-årige Leonora kunne lørdag aften række armene i vejret og kalde sig vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2019, efter hun vandt seerens og juryens hjerter med sangen "Love Is Forever".

Dermed blev det grandprixfeltets yngste deltager, der endte med at tage trofæet.

- Jeg har det fantastisk, som guldregn!, lød det fra den unge sangerinde på scenen i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor guldkonfettien regnede ned over hende.

- Det betyder, at der er rigtig mange andre end mig selv, der tror på mig, og så tror jeg mere på mig selv. Det er jeg rigtig glad for, siger hun.

Leonora, som bærer det fulde navn Leonora Colmor Jepsen, er tidligere eliteskøjteløber, men hun har også i mange år skrevet og optrådt med sine egne sange.

Hun var flere bookmakeres favorit til at vinde årets grandprix.

Mens Leonora sang sit nummer "Love Is Forever", som blev sunget på både engelsk, dansk, tysk og fransk, sad hun det meste af tiden på en overdimensioneret stol på scenen.

Leonora mener selv, at sejren skyldes, at hun formåede at få kontakt med tv-seerne fra den store stol.

- Jeg tror, at jeg fik skabt forbindelse med publikum hjemme i sofaerne. Det må jeg have gjort, siden de stemte på mig, siger hun.

Leonora skal nu repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest, som løber af stablen i Tel Aviv i Israel i maj.

Hun har dog ikke gjort sig mange tanker om, hvad der skal ske nu.

- Kortsigtet skal vi til after party, men på lang sigt ved jeg det faktisk ikke endnu. En masse prøver og så en rejse til Israel. Jeg ved, at vi skal optage en version mere, men ellers ved jeg ikke, hvad der skal ske nu, siger hun.

Det er 49. gang, at der er blevet afholdt Dansk Melodi Grand Prix, som i år fandt sted i Jyske Bank Boxen i Herning.

På en andenplads til melodigrandprixet endte den dansk-grønlandske gruppe Julie & Nina, mens Sigmund kendt fra "X Factor" løb med tredjepladsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce