Annonce
Kerteminde

Røgsugere sælger godt i en corona-tid: Det giver travlhed på ny Langeskov-fabrik

Exodraft beskæftiger 30 medarbejdere på den nye fabrik i Langeskov og omsætter for 140 millioner om året. Foto: Helle Kryger
Boligejere verden over har investeret i privaten, mens verden har været lukket ned. Det nyder virksomheden Exodraft i Langeskov godt af.

Langeskov: 2020 har på mange måder været et travlt år for både ledelse og medarbejdere hos virksomheden Exodraft, der producerer røgsugere og varmegenvindingssystemer til industrien. Mens et nyt hovedkvarter er blevet opført i Langeskovs industrikvarter, har der været tryk på kedlerne i Tietgenbyen i Odense.

- Det var en jubeltid at gå ind i 2020. Vi havde flere ordrer end nogensinde, men så kom den virus og gjorde verden noget mere besværlig. Vi besluttede at reducere i organisationen i april og maj efter princippet om rettidig omhu. Ellers har der været fuld fart på lige siden, fortæller administrerende direktør Jørgen Andersen.


Det viser sig, at folk har investeret i eget hjem, og det har givet os nogen rekordomsætninger i blandt andet Sverige og Norge. Folk har brugt penge på en ny brændeovn, og de vil gerne have den komfort, som vores røgsuger indebærer,

Jørgen Andersen, adm. direktør


Exodraft exporterer hovedsageligt til USA, Tyskland, England, Norge og Sverige. Der er højsæson på produkterne i efteråret, derfor er det først her i starten af 2021, man kan konkludere på, hvad coronaen betyder for omsætningen. Det har dog været en positiv overraskelse.

-Det er gået bedre end forventet, og vi har 7,9,13 heller ikke været ramt på forsyningskæden. Heller ikke fra Kina, hvor vi får ekstremt meget stykgods fra. Selv i forhold til Brexit er det gået fint, fortæller Jørgen Andersen.

Rekordomsætning

Når forbrugerne ikke kan bruge penge på rejser og øvrige oplevelser, er pengene blevet brugt hjemme i privaten.

- Det viser sig, at folk har investeret i eget hjem, og det har givet os nogen rekordomsætninger i blandt andet Sverige og Norge. Folk har brugt penge på en ny brændeovn, og de vil gerne have den komfort, som vores røgsuger indebærer, fortæller Jørgen Andersen.

Exodraft har også store forventninger til de partikelfiltre, som virksomhedens stifter Peter Hermansen har udviklet til brændeovne.

- Dem forventer vi at nå helt ud med i 2022. Vi har investeret i at gøre det kommercielt i design og nemt at installere. Og den grønne omstilling går vores vej. I Tyskland bliver der stillet krav om partikelfiltre, som vil gøre, at vores filtre skal på de installationer.

Den produktion er der også gjort plads til på den nye fabrik i Langeskov.

Sport

Kamerahold ville ikke hilse på OL-chefen fra Tommerup: Mere end et år senere gennemføres OL 'stensikkert'