Annonce
Odense

Røgfrit stadion: OB's fans skal muligvis snart lade smøgerne blive hjemme

I dag er rygning kun forbudt på Nature Energy Parks familietribune. Efter planen skal hele stadion være røgfrit under OBs kampe. Foto: Robert Wengler/Scanpix
På det seneste møde kom Sundhedsudvalget frem til, at Odense Kommune bør lave en aftale med OB med henblik på at gøre Nature Energy Parks tribuner røgfri. Det indgår som en del af kommunens vision om at gøre Odense røgfri i 2030.
Annonce

Til glæde for nogen og skræk for andre kan det i fremtiden være forbudt at få sig en cigaret sammen med sin fadøl, når man hujer og hopper til Odense Boldklubs kampe på Nature Energy Park.

- Vi har lavet mange gode partnerskabsaftaler med mange forskellige organisationer, og jeg håber, OB vil være en del af et godt felt og have et partnerskab, hvor vi sammen kan blive enige om at få en røgfri fremtid, siger formanden for Sundhedsudvalget, Kasper Ejlertsen (S).

Et stadion er jo et sted, hvor man har lov til at drikke, give den gas med tilråb og slagsange og slå sig løs. Tror du ikke byens fodboldfans bliver utilfredse, hvis de får at vide, at de ikke må ryge på tribunerne?

- Når jeg kigger på de forskellige stadions, der er repræsenteret i Superligaen, er der en række, der er røgfri. Det har de formået at lykkes med på rigtig god vis, siger Kasper Ejlertsen.

Ifølge DR er stadionerne i Vejle, Aalborg, Farum og Hjørring de eneste af landets 14 superliga stadioner, der er fuldstændig røgfrie. Ni er delvist røgfrie - heriblandt Odense, hvor man ikke må ryge på familietribunen. Kun stadionet i Horsens har ingen rygepolitik. I Aalborg udtalte lederen af stadionet til DR, at implementeringen af røgfrit stadion forløb gnidningsfrit.

Ifølge Kasper Ejlertsen er tiltag som denne nødvendige, hvis Odense på længere sigt skal nå målet om at blive en røgfri by.

- Hvis vi ønsker at indfri ønskerne om at være en røgfri by i 2030 og en røgfri generation af unge i 2025, så skal vi turde gøre nogle ting. Det her kunne være en af dem. Jeg er sikker på, at vi sagtens kan få OB op i top på trods af, det er et røgfrit stadion, siger Kasper Ejlertsen.

OB's ledelse er endnu ikke blevet kontaktet ift. at udarbejde en aftale, men OB's kommercielle chef, Jack Jørgensen, udtaler, at han regner med, de finder en løsning, som fungerer for alle.

Aftalen er blot ét punkt for den plan, som Sundhedsudvalget nu har sendt videre til godkendelse i en række andre politiske udvalg. Derudover skal kommunens legepladser og udendørsarrangementer, der retter sig mod børn og unge under 16 år, være røgfrie fra 1. november 2019. Derudover skal tobaksprodukter udfases fra udendørsarrangementer og events, som kommunen helt eller delvist arrangerer eller lægger areal til, over de næste tre år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce