Annonce
Nyborg

Røgfri arbejdstid: Smøger kan koste en fyreseddel

Fra den 1. august 2020 kan de ansatte på rådhuset i Nyborg ikke længere snuppe sig en rygepause. Arbejdstiden bliver røgfri for alle ansatte på alle kommunens arbejdspladser. Foto: Kasper Riggelsen
Fra den 1. august næste år risikerer Nyborgs kommunalt ansatte i værste fald en fyreseddel, hvis de ryger i arbejdstiden - uanset hvor de befinder sig.

Nyborg: - Vi bliver populære på det her. Men i dén grad også upopulære ...

Fællestillidsrepræsentant Lone Smidt er ikke i tvivl.

Det kommer ikke til at gå helt stille af, når Nyborg Kommune til næste år indfører røgfri arbejdstid for alle kommunens ansatte.

Den røgfri arbejdstid gælder, uanset hvor de ansatte befinder sig.

Om de er på rådhuset, arbejder hjemme, går i Netto i frokostpausen, har nattevagt i hjemmeplejen, er på kursus i Jylland eller rydder sne i en tidlig morgentime på en bivej i Frørup, så kan det i værste koste en fyreseddel at lade sig friste af en smøg.

Og dét deler, som Lone Smidt siger, vandene blandt medarbejderne "helt vildt".

Annonce

Markant skærpelse

Den røgfri arbejdstid er en markant skærpelse af de rygeregler, der siden 2013 har været gældende for de kommunalt ansatte i Nyborg.

De, der ikke vil undvære en smøg i arbejdstiden, kan i dag få en såkaldt rygekontrakt, hvor de betaler med ti minutters ekstra arbejdstid for hver cigaret, der bliver røget i løbet af arbejdsdagen.

Nu bliver arbejdstiden røgfri. Uden undtagelser.

- Det flugter rigtig fint med den sundhedspolitik, vi har besluttet os for at have i Nyborg Kommune. Og det er vigtigt for mig at understrege, at det her er noget, medarbejdere og ledelse foreslår i fællesskab, siger Nyborg Kommunes kommunaldirektør, Lars Svenningsen.

Forslaget om røgfri arbejdstid er blevet i kommunens centrale samarbejdsudvalg, Hovedudvalget.

Og når politikerne i Nyborg Kommunes økonomiudvalg på et møde i morgen - efter alt at dømme - godkender forslaget, er arbejdstiden røgfri fra den 1. august 2020.

Svære drøftelser

Fællestillidsrepræsentant Lone smidt siger, at medarbejdergruppen i samarbejdsudvalget bakker op om forslaget "udelukkende for at støtte sundhedspolitiken i Nyborg Kommune".

- Det har været en lang proces, men nogle virkeligt svære drøftelser i Hovedudvalget. Fra medarbejderside forhørte vi os fra starten ude i baglandet, og der er der dem, som synes, vi skulle have gjort det her for længe siden. Men der er i høj grad også dem, som siger, at det her kan vi godt glemme alt om. De føler, der er tale om et indgreb i den personlige frihed, som vil komme til at forpeste arbejdsmiljøet, siger Lone Smidt.

Ledelsen i Nyborg Kommune er helt med på, at der kan være medarbejdere, som synes, en røgfri arbejdstid uden undtagelser er at gå for langt.

- Jeg mener selv, grænsen går der, hvor man indfører noget fra den ene dag til den anden, siger kommuladirektør Lars Svenningsen.

- Men det gør vi jo lige præcis heller ikke. Der går et år, hvor man har tid til at få tingene til at falde på plads, tænke sig om og få snakket. Og det, synes jeg faktisk, er en meget fair løsning, tilføjer han.

Mange vil gerne stoppe

Formanden for Nyborg Kommunes sundheds- og forebyggelsesudvalg, Jan Reimer Christiansen (V), er også indstillet på, at forslaget om den røgfri arbejdstid ikke vil blive modtaget med ubetinget begjstring blandt alle medarbejdere.

- Men jeg tror også, der er rigtig mange, som gerne vil stoppe med at ryge. Og der kan den røgfri arbejdstid blive det sidste skub, siger Jan Reimer Christiansen.

Han tilføjer, at røgfri arbejdstid for de offentligt ansatte er et vigtigt bidrag til Nyborgs ambitioner om at være en sund kommune.

Og han håber, at kommunen med tiden også kan få det private erhvervsliv med på idéen.

- Jeg synes, det er fantastisk, at vi nu bliver blandt de førende kommuner i landet på det her område, fastslår Jan Reimer Chriatiansen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce