Annonce
Middelfart

Regninger på vej: Røg i køkkenet og støv fra håndværkere sendte brandfolkene på gaden

Brandbiler rykkede forgæves ud torsdag. Arkivfoto.
Annonce

Middelfart: Torsdag aktiverede beboere og håndværkere uforvarende brandalarmen, så der nu er en regning på vej for forgæves udrykning til et botilbud og kursuscenter i Middelfart.

Torsdag ved middagstid rykkede en sprøjte og indsatsleder ud til kursus- og konferencecentret Severin, der er i fuld gang med en stor ombygning på i alt 2000 kvadratmeter, hvor der blandt andet skal bygges 31 flere værelser og et nyt, stort konferencelokale.

Indsatsleder Johnny Rasmussen fortæller, at det var støv fra håndværksarbejdet, der aktiverede den automatiske brandalarm.

Annonce

Åbnede vinduerne

Kørsel til blinde alarmer koster ifølge takstbladet hos Trekantområdets Brandvæsen knap 8000 kroner pr. forgæves udrykning.

Sådan en regning kan Teglgårdshuset i Middelfart, der er et opholdstilbud for voksne med svære psykisk funktionsnedsættelser og særlige sociale problemstillinger, også se frem til.

Torsdag ved 21-tiden rykkede de lokale brandfolk nok en gang ud til en blind alarm, da der var fyld med røg i et køkken.

- Det var mados-røg, og der var ikke så meget i den. Vi åbnede vinduerne, så der kom en naturlig udluftning, forklarer indsatslederen.

Han uddyber, at både håndværkerstøvet og den brændte aftensmad er typiske eksempler på forgæves udrykninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce