Annonce
Udland

Røg fra brande lukker skoler i San Francisco

Røgen fra den store brand, der har fået navnet "Lejrbålet", driver sydpå mod San Francisco på dette satellitbillede fra den amerikanske rumfartsorganisation Nasa.

Myndigheder beder folk i dele af Californien blive inde. Luften er mere forurenet end i Asiens storbyer.

Mange skoler og turistattraktioner i San Francisco og det omkringliggende område er fredag lukket på grund af det tæppe af røg der har lagt sig over store dele af Californien.

Nok er de store brande i det nordlige Californien tre timers kørsel fra San Francisco, men vinden har sendt røgen sydpå. Det betyder, at luftkvaliteten nu er værre end i mange asiatiske millionbyer, der er plagede af smog.

Myndighederne i San Francisco har beordret alle byens offentlige skoler lukket, ligesom byens ikoniske sporvogne holder stille i garager.

Det skyldes, at luftkvaliteten er målt til 246 på det såkaldte luftkvalitetsindeks. Det er værre end mange af Asiens stærkt forurenede byer som Beijing i Kina eller Mumbai i Indien.

- Luftkvaliteten i San Francisco er gået fra rød eller "usund" til lilla eller "meget usund" på grund af lokale brande og vejrmønstre, skriver transportstyrelsen SFMTA på sin hjemmeside.

Sundhedsministeriet anbefaler indbyggerne i den californiske storby at blive inden døre og lukke vinduerne, tilføjer SFMTA.

63 mennesker er bekræftet omkommet i de store brande, og 631 er savnet, oplyser brandmyndigheder i det nordlige Californien.

En stor del af eftersøgningen efter de savnede koncentrerer sig om byen Paradise. Her bor der mange ældre mennesker, som ikke var i stand til at forlade byen hurtigt, da brandene rykkede nærmere.

461 redningsarbejdere med 22 sporhunde går fra hus til hus i den komplet nedbrændte by for at lede efter ofre for brandene.

Lørdag besøger præsident Donald Trump efter planen nogle af de overlevende efter de voldsomme brande i Californien, hvor over 10.000 huse er blevet fortæret af flammerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Annonce