Annonce
Nyborg

Røde tal på Central Cafèen

Centralcafeen har ikke været nogen god forretning de senere år. Det seneste regnskab - 2017 - udviste et underskud på knap 300.000 kroner før skat. Foto: Kasper Riggelsen.

Central Caféen i Nyborg er lukket mens man leder efter en ny ejer. Det er en restaurant fuld af minder og sjæl - men økonomien har haltet i flere år.

Nyborg: Hyggelig. Et sted med masser af sjæl. Mad som vor mor lavede den. Byens bedste gårdhave.

Der er meget godt at sige om Central Caféen i Nyborg - byens ældste restaurant og værtshus. Men der har ikke været ret meget godt at sige om økonomien på det seneste.

2017-regnskabet - det senest offentliggjorte - viste et underskud på næsten 300.000 kroner før skat. Året før var der også underskud men i en mere spiselig størrelse, nemlig på knap 38.000 kroner. Det fremgår af regnskabet, at ejeren, John Hansen, Aunslev, var nødt til at spæde til forretningens kapital med et "koncerntilskud" på 200.000 kroner.

John Hansen døde sidste sommer, og Lotte og Jan Andersen, der har var ansat som bestyrere på Central Caféen de senere år, har meddelt, at de ikke åbner igen efter den traditionelle januar-lukning.

Derfor sker der altså ikke noget i de hyggelige stuer i restauranten, før restauranten er solgt og den nye ejer er klar til at vise sin udgave af det legendariske spisested.

Lotte Andersen oplyste til Stiftstidende torsdag, at interesserede købere til restauranten har meldt sig:

- Jeg er meget fortrøstningsfuld omkring de folk, jeg ved, der har set på det, siger hun uden at kunne afsløre, hvem det drejer sig om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce