x
Annonce
Fodbold

Røde Stjerne tager afstand til OB-træning

Det er ikke Røde Stjernes baner, som OB hævder at ville træne på. Og fysisk træner Janus Blond og Jørgen Skjelvik kommer til at stå længere fra hinanden end på dette arkivfoto. Foto: Christian Nordholt
Boldklubben Røde Stjerne er ked af at være sat i forbindelse OB's træning. - Det er idiotisk at kaste sig ud at træne og vores navn skal ikke nævnes i den sammenhæng, siger Røde Stjerne-leder.

FODBOLD: Boldklubben Røde Stjerne i Odense er ked af at være sat i forbindelse med OB's træning, der nu er genoptaget med fem spillere og to trænere ad gangen for at leve op til Divisionsforeningens krav om at holde afstand.

OB har sendt en pressemeddelelse ud på ob.dk, hvor det fremgår, at træningen foregår på Røde Stjernes baner. Den er nu blevet ændret på opfordring af Røde Stjerne, men var i et par timer ude også via fyens.dk.

- Det er ikke vores baner mere, for vi er blevet flyttet over på Cigaren. Jeg er ked af, at vores klub skal blive nævnt i den her sammenhæng og vred over at blive kædet sammen med corona i en tid, hvor vi har mere end rigeligt at gøre med at forklare vores egne medlemmer situationen, siger Henrik Pedersen fra serieklubben Røde Stjerne.

- Iøvrigt synes jeg, at det er et dårligt signal at sende og det siger jeg ikke for at gå efter OB. Men al sport er lukket ned, så synes jeg det er at kaste sig ud i idioti at gå ud og træne. Så jeg er sådan set ligeglad med, om de træner indenfor reglerne og rammerne af en vejledning. Også når man tænker på, hvordan for eksempel golfspillere har måttet mærke hård kritik for bare at fortsætte. Det er dybt usolidarisk, siger Henrik Pedersen.

- Men vi vil i hvert fald ikke tages til indtægt for at have været med til at give OB mulighed for at træne på baner, der tilhører os. Det er ikke tilfældet. Der er tale om OB's baner, der ligger ved Falen og Kløvermosevej og i virkeligheden er den bane, som de kan træne på i virkeligheden Bolbros gamle bane, tilføjer Røde Stjerne-lederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce