Annonce
Odense

Røde Kors klar til at lempe

I Røde Kors' besøgstjeneste er man klar til, at besøgspar begynder at mødes igen. Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Også Røde Kors besøgstjeneste har ligget stille under coronakrisen, men tirsdag vil organisationen drøfte, hvordan man igen kan åbne for fysiske besøg i stedet for telefonsamtalerne.

Også Dansk Røde Kors' besøgsvenner har måttet mødes på afstand og via telefonen, siden Danmark lukkede ned midt i marts, men nu er organisationen klar til at lade besøgsvenner mødes igen.

Det fortæller Henning Holm Sørensen fra Røde Kors' besøgstjeneste i Odense Kommune. Onsdag fik den lokale besøgstjeneste besked fra hovedorganisationen om, at det er tid til så småt at komme igang med hjemmebesøgene igen.

I næste uge vil Henning Holm Sørensen drøfte med en af organisationens besøgsledere, hvordan det hele bedst organiseres med anbefalinger til de frivillige.

Der er flere problemstillinger ved at genoptage de fysiske besøg, forklarer han. En er, at mange besøgsmodtagere bor på plejehjem, og her må man under alle omstændigheder indrette sig på de regler, der er stillet op. En anden problemstilling er, at mange besøgsmodtagere er over 75 og dermed i risikogruppen.

- Jeg forestiller mig, at vores udgangspunkt bliver, at det må være op til besøgsvennerne og besøgsmodtagerne at vurdere, om de er klar til at mødes. Det skal være sådan, at begge parter er trygge ved et møde. Det kunne jo både være besøgsven og modtager, der mener, det er for tidligt, siger Henning Holm Sørensen.

I Odense Kommune er der 110 besøgsvennepar i regi af Røde Kors, og de vil formentlig alle få besked om de nye retningslinjer i næste uge.

Under coronakrisen har Dansk Røde Kors haft et par alternativer til de fysiske besøg. Et har været "Hjælpenetværket," hvor frivillige har kunnet melde sig til indkøb og andet praktisk hjælp til trængende, og et andet er initiativet www.snaksammen.dk, hvor Røde Kors matcher folk, der har lyst til at snakke med et andet menneske. Det foregår via et link og med video, og kan bruges af alle, der har en nyere telefon med kamera.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce