Annonce
Trekantområdet

Udlændingestyrelsen indsætter vagtværn: Røde Kors' ansatte frygter borgerne i Sandvad

Borgerne i Sandvad har flere gange protesteret mod Udlændingestyrelsens beslutning om at flytte en gruppe asylansøgere, hvoraf flere er dømt for drab, ind i den lille by. Her er de i protest foran Christiansborg. Foto: Lars Lindholm 
De ansatte hos Røde Kors i Sandvad føler sig ikke længere trygge, og derfor er der nu blevet indsat et vagtværn ved asylcentret i byen.

Sandvad: Sagen om asylcentret i Sandvad har taget endnu en drejning. Ifølge JP Vejle har Røde Kors ansat vagter, der har til opgave at passe på de ansatte på centret i Sandvad.

Udlændingestyrelsens vicedirektør, Grith Sandst Poulsen, oplyser til JP Vejle, at vagterne er indsat som en direkte konsekvens af et dialogmøde i Sandvad 12. november.

Her var blandt andre styrelsen, Røde Kors og lokale beboere til stede for at drøfte status på centret.

Annonce

På mødet ønskede byens borgere blandt andet svar på, hvornår de kommende beboere - hvoraf flere er dømt for drab - flytter ind. Men den information vil Udlændingestyrelsen ikke ud med, da den frygter, at borgerne i Sandvad vil stå klar med en demonstration på dagen.

Formanden for Hovedkær Lokalråd, Lars Lindholm har tidligere udtalt til Vejle Amts Folkeblad, at han og andre borgere i Sandvad er blevet kontaktet af Sydøstjyllands Politi, der har gjort opmærksom på, at Røde Kors' ansatte på centret ikke længere følte sig trygge ved at komme til byen.

Hvis de ansatte på Røde Kors bliver "bange" for os, så kan jeg da godt have min tvivl om, hvorvidt de kan håndtere og passe på de syge og svage beboere på centret.

Lars Lindholm

De ansatte frygter angiveligt, at nogen vil gøre dem selv eller deres biler skade, mens de er på centret.

Men Lars Lindholm understregede i sidste uge, at hverken han eller andre borgere kan finde på at gøre skade på centrets ansatte.

- Det er ikke de ansatte i Røde Kors, vi er sure på. De gør jo bare deres arbejde. Vi kunne heller ikke finde på at gøre noget ved dem eller lave hærværk på deres biler. Vi viser bare vores utilfredshed med situationen, og vi ønsker da, at Røde Kors og Udlændingestyrelsen forstår alvoren i det, sagde Lars Lindholm til Vejle Amts Folkeblad 18. november.

Dialogen mangler

For Lars Lindholm er det frustrerende at læse, at Grith Sandst Poulsen udtaler, at Udlændingestyrelsen ønsker dialog, da det ikke er det, man oplever i Sandvad.

- Hver gang vi har haft en samtale eller et møde med Udlændingestyrelsen, er det, fordi vi borgere i Sandvad har ønsket det. Det er os, som er nødt til at række ud først. Når vi så snakker med Udlændingestyrelsen, nægter de at svare på vores spørgsmål. Så hvis de gerne vil have en god dialog, så opfordrer jeg dem til at få vendt det om, så det er dem og ikke os, der skal starte, siger Lars Lindholm.

Generelt synes han hele udviklingen er ærgerlig.

- Jeg synes, det er trist, at det eskalerer, fordi vi ønsker jo bare en dialog. Vi har ingen interesse i at hænge de ansatte på Røde Kors ud, og vi vil ikke jage dem væk. Vi vil bare gerne demonstrere og vise vores utilfredshed. Men jeg må også indrømme, at hvis de ansatte på Røde Kors bliver "bange" for os, så kan jeg da godt have min tvivl om, hvorvidt de kan håndtere og passe på de syge og svage beboere på centret, siger Lars Lindholm.

Annonce
OB For abonnenter

Den største af dem alle er gået bort: Tak for alt, Lars Høgh

Annonce
Annonce
Annonce
OB

Mindet ved torsdagens træning i OB og på de sociale medier: Alle er dybt berørte af Lars Høghs død

Assens For abonnenter

Tilhørere fulgte spændt med: Løsgænger har været centrum i flere stridigheder - onsdag gav han borgmesteren kæden på

Kerteminde

Bolchepigen flytter ud - restauratør overtager lokalerne: 'Jeg kan skabe noget mere liv - også til byen'

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Dropper tilslutningsafgift og lover lave priser: FFV ruller grøn varme ud til hundredvis af faaborgensere

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

Assens For abonnenter

Christian og Marie vil udstykke alternative byggegrunde på marken - et af kravene er græs på taget: 'Det kan godt være, det er modigt'

Sport

Se billeder fra en enestående karriere: Mirakelmager i Madrid og så meget mere

Nyborg For abonnenter

Hemmelige planer: Penge fra sundhedshus går til Tour de France

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Middelfart For abonnenter

Modstand mod foreslået fjernelse af skorsten: Kan en helt tredje løsning komme i spil?

Odense For abonnenter

185.000 solceller på vej ved landsbyer: - Det er jo et gammelt herregårdslandskab

Fyn

20 kilometer rør sat i system på Nyt OUH: Det er hjertet i Danmarks største nybyggede sygehus

Annonce