Annonce
Assens

Røde Kors i Haarby går aktivt ind i stor kampagne

Steen Nielsen, næstformand i Røde Kors i Haarby og koordinator på tøjindsamlingen betragter noget af det indsamlede genbrugstøj i Røde Kors-huset sammen med Gerda Banke, der er daglig leder af genbrugsbutikken.

Røde Kors i Haarby har arrangereret flere lokale indslag i forbindelse med den store Smid tøjet Danmark-kampagne

Sidste år lancerede Dansk Røde Kors kampagnen "Smid Tøjet Danmark - og hos afdelingen i Haarby var man naturligvis også involveret i kampagnen, der er sat i verden for at inspirere og understøtte det folkelige engagement med at hjælpe verdens mange udsatte mennesker.

Kampagnen gentages i år, og denne gang skruer Røde Kors i Haarby op for både engagement, indhold og synlighed.

Det fortæller Claus Poulsen fra Røde Kors i Haarby.

Den lokale afdeling flyttede allerede i går mandag sin blå tøjcontainer fra den faste plads på parkeringspladsen ved Superbrugsen til en mere fremtrædende placering blot nogle få meter fra indgangen til brugsen i Haarby.

- Her vil containeren stå de næste to uger, og så håber vi naturligvis, at mange mennesker vil bidrage med at komme brugt tøj i containeren, siger Claus Poulsen.

Der vil desuden komme en tøjsnor op i "svalegangen", så ingen med ærinde i brugsen er i tvivl om, at der nu samles tøj ind på stedet.

Onsdag den 20. april står Røde Kors i Haarby bag en lille event i brugsens forhal.

Her vil flere af de faste Røde Kors-nørklere tage plads på den såkaldte dialogbænk.

Samme dag vil en dansetrup af elever fra Haarby Efterskoles danselinje give prøver på deres talenter ved to forestillinger på området ved brugsen klokken 16 og klokken 17.15.

Temaet for danseforestillingerne er "Smid tøjet", og forestillingerne indgår desuden som et led i efterskolens årlige "Giv tilbage-dag".

Røde Kors i Haarby oplyser, at det i løbet af Smid tøjet Danmark-kampagnen som sædvanligt er muligt at aflevere brugt tøj i byens to øvrige Røde Kors-containere, der er placeret ved genbrugsstationen på Trunderupvej samt bag ved Røde Kors-huset i Algade 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce