Annonce
Assens

Røde Kors flytter: Åbner storbutik i kendt erhvervsejendom

Alt er tegnet og tilrettelagt. Entreprenør Palle Johansen, tømrermester Bo Reimer og Røde Kors-formand Bjarne Toft Olsen holder på en tegning over den nye storbutik, mens Egon Henriksen, der er kasserer i Røde Kors, ser til. Foto: Søren Plovgaard
Røde Kors i Assens flytter sidst på året ind i de tomme erhvervslokaler på hjørnet af Søndre Ringvej og Fåborgvej. her opføres der også en ny lagerhal.

Assens: Da Bjarne Toft Olsen og Egon Henriksen forleden kørte ud for at tømme Røde Kors' 11 tøjcontainere i og omkring Assens, fyldte de to trailerlæs med tøjsække.

Flere og flere vælger i disse år at aflevere deres tøj i genbrugscontainere, og hos Røde Kors i Assens tager man nu konsekvensen af den stigende tilgang af genbrugsvarer.

Sidst på året flytter Røde Kors fra sit nuværende domicil i Østergade i Assens og ind i helt nyistandsatte erhvervslokaler på Fåborgvej 16 på hjørnet af Søndre Ringvej og Fåborgvej i Assens. Her etablerer Røde Kors en helt ny storbutik.

Røde Kors har indgået et lejemål med erhvervsejendommens ejer, entreprenør Palle Johansen, Assens Murer- og Entreprenørforretning A/S.

- Vi har været rundt og se på samtlige ledige lejemål i centrum af Assens, men enten har det været for dyrt eller for småt. Nu mener vi, at vi har fundet det helt rigtige, og vi har fået en god aftale i stand med Palle Johansen, forklarer Røde Kors-formand Bjarne Toft Olsen.

Vi har været rundt og se på samtlige ledige lejemål i centrum af Assens, men enten har det været for dyrt eller for småt. Nu mener vi, at vi har fundet det helt rigtige sted, og vi har fået en god aftale i stand med Palle Johansen.

Bjarne Toft Olsen, formand Røde Kors Assens

Ny lagerhal

Palle Johansen fortæller, at der den kommende tid skal foretages flere ændringer i bygningerne, inden Røde Kors senere på året kan flytte ind.

- Vi skal blandt andet have lavet ny lofter og sat ny isolering i, og så opfører vi også en lagerbygning på omkring 500 kvadratmeter i forlængelse af ejendommen.

Lagerbyggeriet starter straks efter sommerferien, og samlet vil de frivillige fremover få 1200 kvadratmeter at boltre sig på.

- Vi oplever, at vi modtager mere og mere tøj, og vi må samtidig sige nej til at tage imod møbler, isenkram og nipsgenstande. Det får vi nu mulighed for at lave om på, når vi flytter, siger Bjarne Toft Olsen.

Annonce

37 frivillige

Flytningen sker for at udvikle forretningen og ende tjene flere penge til organisationens lokale hjælpearbejde. Erfaringer fra lignende flytninger andre steder i landet har været gode.

Men også hensynet til de 37 frivillige, der hver uge lægger mange timer i Røde Kors' butik i Østergade, har vejet tungt.

- Vi vil gerne kunne tilbyde vores mange frivillige nogle bedre arbejdsvilkår, og det kommer vi til i vores nye lokaler, siger Bjarne Toft Olsen.

Genbrugsmarkedet har været i vækst i flere år, og i Assens findes der i forvejen tre andre genbrugsforretninger: Blå Kors på Dalvænget samt Folkekirkens Nødhjælp og Danmission Genbrug, begge i Østergade.

Røde Kors Assens

Røde Kors i Assens kan føre sin historie 78 år tilbage. Assens-afdelingen blev stiftet søndag den 18. maj 1941 på initiativ af læge Erik Achton Kirketerp.

I den første bestyrelse sad blandt andre købmand Thorvald Plum, Assens, landinspektør Holger Jacobsen, Haarby, sagfører Helner, Aarup og stationsleder Bjørnshauge, Glamsbjerg.

Røde Kors etablerede i midten af 1990'erne første gang genbrugsbutik i urmager Laurits Christian Hansens tidligere urmagerforretning på Torvet i Assens.

Senere flyttede butikken til sin nuværende placering i Østergade 25 i Assens.

Røde Kors i Assens har mange aktiviteter på programmet: Genbrug, integration, julehjælp, nørklere, førstehjælp, vågetjeneste, indsamling og besøgstjeneste.

Røde Kors har for nylig underskrevet en lejekontrakt med entreprenør Palle Johansen om at flytte ind i erhvervsejendommen på Fåborgvej 16.

Her åbner Røde Kors en stor ny genbrugsforretning og lager senere på året.

38 frivillige personer er i 2019 tilknyttet genbrugsforretningen.

Med åbningen af den nye butik forventer Røde Kors at få brug for endnu flere frivillige hænder.

Der vil især være brug for mænd til arbejdet med møbler, værksted, reparation og elektronik samt til kørsel efter donationer.

Interesserede kan rette henvendelse til butiksleder Birgit Nielsen på telefon 30 50 72 97. /SP

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Se nødråbs-videoen: Charlotte og Agge var nogle af de første på stedet efter alvorlig trafikulykke

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

De blev kaldt bindegale, fordi de troede på det: Nu får de stor hæder for at redde historisk kro

Erhverv For abonnenter

Cannabisfirma tabte mere end 60 mio.: -Alt går efter planen

Kerteminde

Ulla vil gerne have læst højt og gå en tur: Ny idé skal få flere til at arbejde på plejehjemmene

Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Assens For abonnenter

Efter SF-drama får toppolitikeren Pia helt nye arbejdsopgaver: - Jeg har gjort mig en masse tanker om noget, jeg ikke skal lave

Navne For abonnenter

Genåbnet vinbar, ny cheftræner og fynsk skuespiller-baby

Fyn

OUH tæller op: Har endnu ikke overblik over konsekvenserne af sygeplejerskernes kollektive opsigelsesdag

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Erhverv

Travlt igen efter forsinkelser: Flere ingeniører skal designe skibe og værfter i Odense

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Lad os få ren besked om letbanens problemer - letbanen har brug for medvind

Odense

200.000 klar til fordeling: Afstemning på Bakkegården

Annonce