Annonce
Middelfart

Rød pris til grøn forening for børn og unge

I ly af krudttårnet på Østervold uddelte Enhedslistens Cecilie Roed Schultz partiets røde pris til Natur og Ungdom i Fredericia. Privatfoto: Rasmus Juhl Nielsen
Natur og Ungdom belønnet for arbejdet med at fremme børn og unges interesse for natur og miljø.

Fredericia: Natur og Ungdom i Fredericia har modtaget Enhedslistens Røde Ø-pris. Prisen blev indstiftet for et år siden og går til de mennesker, projekter eller bevægelser, der bidrager til at styrke fællesskabet og kampen for en bedre verden – gerne med et lokalt udgangspunkt.

Natur og Ungdom er en apolitisk landsforening, som arbejder med at fremme børn og unges interesse for natur og miljø. Samtidig fokuserer den på at skabe glæde ved og respekt for naturen og på den måde bidrage til en bæredygtig samfundsudvikling. Lokalafdelingen har eksisteret i snart tre år.

- Natur & Ungdom Fredericia har på knap tre år bevist, at man sagtens kan lave en fremragende naturformidling for børn og unge. Det kræver først og fremmest ildsjæle med hjertet på rette sted, og det er præcis hvad, man får i N & U Fredericia. Vi er derfor glade for at kunne anerkende og hjælpe dem med denne pris, sagde Enhedslistens byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz, som overrakte prisen i storm og sus i Kastellet.

Prisen er ud over æren på 5000 kroner. Pengene skal bruges til grej, som foreningen kan bruge til aktiviteter i naturen.

I  begrundelsen for prisen pegede Cecilie Roed Schultz blandt andet på de aktiviteter foreningen har gennemført for sprogskolens elever og deres børn.

- Selv under corona-krisen bød foreningen på Facebook ind med mange gode forslag på lidt mere ukendte familievenlige naturområder, som kunne have interesse for børn og unge, påpegede Enhedslistens formand.

Natur & Ungdom Fredericia blev enstemmigt valgt på Enhedslisten Fredericias generalforsamling som dette års modtager af Den Røde Ø-Pris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce