Annonce
Assens

Rød, blå eller grøn traktor?

Poul Erik Kristiansen. Privatfoto

Når man for tiden i kommunes Miljø-, Teknik- og Planudvalg snakker lokal miljøpolitik, så vil alle tilsyneladende, i et vist omfang, siger man da, gerne være grønne.

Spørgsmålet er så om man er ægte grønne eller blot er pyntegrønne, når man for eksempel snakker ukrudtsbekæmpelse på de kommunale arealer. Hvis man vil være ægte grønne, så koster det selvfølgelig lidt penge til det rigtige udstyr, og at man også er villig til at lægge tilstrækkeligt med kræfter i opgave. Og her er det i princippet ligegyldigt, om man vælger en rød, blå eller grøn traktor.


Annonce

Værn om naturen og miljøet før det er for sent.

Poul Erik Kristiansen.


Hvis man vil være ægte grønne, så handler det ikke så meget om den politiske farve eller farven på traktoren, men i langt højere grad om hvilke metoder man bruger, eller sagt mere konkret, hvilket redskab man sætter på traktoren og om man nu også har en tilstrækkelig politisk vilje til at vælge en mere miljøvenlig politik.

Da der til opgaven ikke er mange valgmuligheder, så burde det være nemt at vælge mellem enten at fortsætte med giftsprøjten eller at sætte et pesticidfrit redskab på traktoren, og her kan det da klart anbefales at sætte en pesticidfri ukrudtsdamper på traktoren, men i øvrigt allerbedst at lade naturen blive lidt vildere og kun bekæmpe ukrudt de steder, hvor det er allermest nødvendigt.

Værn om naturen og miljøet før det er for sent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce