Annonce
Sydfyn

Råt kød og vegetarmad i hip pakke

Menukortet på Heartland Festival er enkelt, lokalt - og ikke specielt dyrt

Menukortet på Heartland Festival er enkelt, lokalt - og ikke specielt dyrt

Annonce

Enkelhed, hip indpakning og få såkaldte food miles er de tre nøgleord for madboderne på Heartland Festival, hvor principlandbruget Steensgaard ved Faaborg tager prisen for håndholdt kvalitet.

Slagtermester Stephan Haflisch har udviklet Heartland-pølsen med kød fra landbrugets bæredygtige produktion, mens ageren supplerer med en sprød, mættende salat.

En oplevelse bliver også Steensgaards knoglemodnede skinke, som har tilbragt to år i gårdens egen modningskælder. Ambitionerne fejler ikke noget hos Steensgaard, som også har kræfterne til at føre dem ud i livet.

Også den unge madentreprenør Olivier Geppel vil frem i bussen med sin madbod Tatar, hvor fynsk kvæg lægger krop til den animalske udgave, og hvor publikum desuden får tilbudt laksetatar og rygeostcreme - plus en gulerodstatar. Olivier Geppel er ny i branchen, men har lært at sin far Erik Geppel, som gennem en årrække drev Restaurant Paustian i København og har arbejdet i Paris.

To Odense-restauranter - Mmoks og Burger Anarchy - stiller med moderne gourmet og ditto burger. Mmoks med wrap med Grambogårdgris og simrekalv fra De Fynske Gårde i prislejet lige under en hund, og de par retter bliver formentligt et hit sammen med grov salat af perlespelt fra økobonden Kristian Andersen på Kragegaarden på Østfyn i omegnen af 65 kroner.

Burger Anarchy har forlængst bevist sin kunnen i Odense med hippe burgere med brød fra fynske Wendorff.

Odenses rutinerede mad-entreprenør Claus Skovsted står bag det nye koncept Tartelettøsen og det velprøvede japanske takeaway i Bar'sushi.

Mon ikke man kan finde et glas kølig hvidvin eller en mikrobryg i den fynske ølbar, som passer til det?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce