Annonce
Faaborg-Midtfyn

Råger larmer næsten lige så meget som mennesker

Arkivfoto: Erik Thomsen

Lokaldebat: I stedet for at avisen blot skriver om, hvordan vi utålelige mennesker kan bekæmpe råger, ville det også være rart, hvis avisen skrev noget om, hvorfor råger er blevet det, nogen kalder "et problem".

De søger by-nært ind, fordi vi mennesker (ikke jeg) har taget eller ødelagt den natur, de ellers hører til - nemlig enge og høje træer. Og hvad f..... skal de gøre? Hvad ville folk sige til, at nogen pludselig tog deres bolig og køleskabe og opholdssteder?

Hvad med i stedet at gå ind i kampen for, at der bliver flere naturområder igen? At vi giver det tilbage, vi har tyvstjålet fra naturen. Vi har raget til os til motorveje, intensivt landbrug og byggerier. Vi skal helst have huse, der er dobbelt så store, som vi har brug for. Og det pudsige er, at alt for mange finder sig i den larm, mennesker gør sig skyldige i - bilisme, brug af unødvendige motoriserede haveredskaber, og nogen siger bimlen fra kirkeklokker.

Annonce

Sidstnævnte har jeg ikke noget imod som medlem af Folkekirken. Her i Maribo bor jeg selv ved siden af Bangshave Lystskov. Her er der også råger og reder. Jeg går dagligt forbi og iagttager disse intelligente fugle. For nyd synet af dem i stedet for at lege Vor Herre.

At Kværndrup Kirkes graver og vel menighedsråd i øvrigt er med på en "skræmmer", indtil de vel beslutter sig for at "regulere" rågerne ved drab, undrer mig.

For råger er også Vor Herres skabninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce