Annonce
Odense

Rådmand siger nej til byggeplaner ved skov

Formanden for grundejerforeningen i Åløkkekvarteret, Carsten Myhr, gik torsdag morgen tur ved Åløkkeskoven med by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V). Efter den tur sagde Venstre nej til byggeplaner, som selskabet Olav de Linde har på deres grund ved skoven. Foto: Erik Thomsen
Rådmand Christoffer Lilleholt (V) mener ikke ejendomsseselskabet Olav de Linde skal have lov til at bygge boliger ved Åløkkeskoven. Det siger han efter møde med beboere. Hos selskabet er man dybt forundrede over den melding.

Odense: Ejendomsselskabet Olav de Linde skal ikke have lov til at fælde træer og bygge lejligheder på deres grund ved Åløkkeskoven. I hvert fald ikke hvis det står til Venstre og den nye by- og kulturrådmand, Christoffer Lilleholt.

Torsdag morgen gik han en tur i området med en række beboere fra Åløkkekvarterets Grundejerforening, der i flere år har kæmpet imod at der bygges. Og efter den tur var han klar i mælet:

- Vi kan i Venstre ikke se, at vi kan sige ja til, at man kan bygge så tæt på skoven, som Olav de Linde har ønsket. Og det står vi relativt fast på. Et byggeri så tæt på skoven vil medføre nogle relativt store udfordringer for området. Både med hensyn til trafik til og fra området, afvanding og den biodiversitet der er her, lød det fra Christoffer Lilleholt.

Annonce


Det undrer mig at rådmanden for en uge siden opfordrede til at alle parter skulle høres, og at man så holder møde med beboerne og melder sådan ud

Lars Friis Christensen, direktør Olav de Linde


En melding der glædede formanden for grundejerforeningen, Carsten Myhr:

- Vi ønsker jo ikke, at der skal bygges i skoven, og det glæder os, at Venstre nu melder så klart ud, siger Carsten Myhr.

Byggeprojekt er skrumpet

Olav de Linde har længe haft planer om at bygge en række punkthuse på deres grund bag Pakhusgården, der gennem tiden er sprunget delvist i skov. I starten arbejdede selskabet med seks-syv såkaldte punkthuse med op mod 80 lejligheder. Siden er projektet skrumpet, så planerne nu er nede på fire punkthuse. De to af dem til erstatning for en gammel fabriksbygning, der ligger på grunden i dag, og de sidste to på et område, der i dag bl.a. fungerer som en oplagringsplads for byggematerialer.

Sagen kort

Da Olav de Linde købte Pakhusgården ved Rugårdsvej fik selskabet også en grund med, som kommunen i 1952 solgte til det daværende Roulunds Fabrikker, der var kommet i pladsnød på adressen.

I første omgang udviklede Olav de Linde den gamle fabrik til at rumme lægehus, tandlæge og andre liberale erhverv samt en børnehave.  Grunden, der ligger lige op af Åløkkeskoven bag Pakhusgården, sprang gennem mange årtier i skov.

Gennem et par år har selskabet nu arbejdet på muligheden for at opføre en række punkthuse med lejligheder bag pakhusgården. Noget beboerne i Åløkkekvarteret har protesteret kraftigt imod. På nabogrunden har en investor opført to høje punkthuse med lejligheder på den grund, der tidligere husede Nordisk Tekstil.

By- og kulturudvalget skal behandle Olav de Lindes byggeplaner for første gang på et møde den 10. november.

- Når vi skal kigge på en lokalplan, så er vi åbne for at diskutere, om ikke Olav de Linde stadig kan bygge, men i mindre skala. Og på den del af området, hvor der ligger bygninger i dag, siger Christoffer Lilleholt, der tidligere overfor TV 2/Fyn har slået til lyd for, at man skulle høre alle parter.

Annonce

Direktør dybt forundret

Hos Olav de Linde er direktør Lars Friis Christensen, dog mildt sagt forundret over, at rådmanden allerede siger nej, inden han snakket med selskabet.

- Det undrer mig at rådmanden for en uge siden opfordrede til, at alle parter skulle høres, og at man så holder møde med beboerne og melder sådan ud. Vi har intet hørt, og vi vil faktisk rigtig gerne i dialog med både politikere og beboerne, siger Lars Friis Christensen, der er direktør for selskabet i Odense.

Mens rådmanden mødte pressen ved indgangen til skoven, gik direktøren rundt inde på det gamle fabriksområde for at se, hvordan man kunne få et fremtidigt projekt passet ind.

- Der bliver talt meget om, at vi ikke er grønne. Men i det projekt, vi arbejder med, fjerner vi næsten ingen træer. Vi fjerner nogle få, og der er ikke tale om, at vi fælder hele skoven. Vi rydder op i et område, der er fyldt af forurening. For vi er et grønt selskab, der tænker i bæredygtighed hver dag. Derfor ærgrer det os, at vi ikke kan få mulighed for at fortælle, hvad det er, vi vil, siger Lars Friis Christensen.

Mandag skal han mødes Carsten Myhr, og senere i november skulle Olav de Linde efter planen til møde med rådmanden. Den 10. november skulle sagen behandles for første gang på et møde i By- og Kulturudvalget.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Erhverv For abonnenter

Se ind i Assens' nye restaurant inden den åbner: Vi kommer til at lave mad, som folk vil køre efter

Odense Bulldogs

Efter en rædselsfuld start: Bulldogs genopstod som Fugl Føniks

Odense

Jem og Fix åbner endnu en butik i Odense: - Den bliver større og mere luftig, end kunderne er vant til

Odense Håndbold

Odense Håndbold tilbage på sejrssporet - Champions League kamp blev en målrig affære

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Odense Bulldogs For abonnenter

Bulldogs i hård kamp: Navne med varme numser, toppost og din stemme

Odense

Cecilia droppede fuldtidsjobbet for at blive selvstændig: Nu broderer hun med mormors gamle sytråd

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Navne For abonnenter

Har hjulpet over 1000 mennesker til selvmord: Kontroversiel læge har dødelig dosis klar til sig selv og hustruen

OB

OB-træner kender ikke til retfærdighed - nu skal defensive udfordringer løses

Annonce