Annonce
Odense

Rådmand: Rødt kort til firma

Leverandører må tage sig sammen, mener rådmand Erik Simonsen, efter at myrdet dreng stod på venteliste

Annonce

ODENSE: Rådmand Erik Simonsen (Ny Alliance) uddelte i går et verbalt rødt kort til de firmaer, der leverer computer-programmer til den kommunale forvaltning.

Det skete, efter at Stiftstidende kunne fortælle, at den fem-årige Marc Schaap stod opført i et helt nyt system til elektronisk pladsanvisning, selv om han blev myrdet den 21. juli 2005 af sin far.

- Det er dybt tragisk, og det har berørt os alle, at der sket sådan en fejl. Samtidig må jeg sige, at det irriterer mig grusomt, at det ikke sker pr. automatik at systemet opdateres, siger Erik Simonsen og fortsætter.

Annonce

Helt urimeligt

- Det er helt urimeligt, at vi havner i den her situation, og for fremtiden er vi nødt til at bede leverandørerne tage sig sammen, når de leverer sådan nogle systemer, siger han.

- Men kunne I ikke selv have gjort noget aktivt for at forhindre, at døde børn kan optræde i systemet?

- Det her må en af de allervigtigste ting, som et system skal kunne fange. Derfor mener jeg, det her er et rødt kort til leverandørerne, siger rådmanden.

I kommunens nye system, hvor forældre elektronisk kan skrive deres børn på venteliste til dagpleje, institutioner og følge med i betaling for ydelser rummer 20.000 børn.

Annonce

Skal rettes hurtigt

Og selv om der kan være flere eksempler på afdøde børn, der stadig optræder i systemet, så mener rådmanden ikke, at man skal lukke det ned, indtil det er helt opdateret.

- Det er så vigtigt et værktøj i vores arbejde, at det desværre ikke kan lade sig gøre. Men fejlen i systemet skal selvfølgelig rettes så hurtigt som overhovedet muligt, siger Erik Simonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Der var ratslør hos HC Odense

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce