Annonce
Indland

Rådmand om 132 nye virksomhedspraktikker:- Det er flot

Social- og beskæftigelsesrådmand Brian Dybro er godt tilfreds med, at der på halvanden måned er blevet etableret 132 virksomhedspraktikker. Arkivfoto: Nils Svalebøg

I september blev kampagnen Stå op for Odense for alvor sat i gang. Målet er at skaffe 3.400 virksomhedspraktikaftaler inden udgangen af 2019. I løbet af kampagnens første måned er der skaffet 132 aftaler. Rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Brian Dybro, er godt tilfreds med indsatsen.

Kampagnen Stå op for Odense, der løber til årets udgang, har til formål at skaffe 3.400 virksomhedspraktikker i det private erhvervsliv inden udgangen af 2019. Det er 1.500 flere virksomhedspraktikker, end der var i Odense Kommune i 2017.

Fra den 3. september, hvor kampagnen Stå op for Odense startede, til og med fredag den 5. oktober, er der blevet etableret 132 virksomhedspraktikker. Derudover har 516 virksomheder sagt ja til at tage en eller flere virksomhedspraktikanter. I praksis kan tallet dog være lavere. En virksomhed kan godt sige ja til at tage en virksomhedspraktikant uden nødvendigvis at have det relevante indhold til en praktik. En virksomhed kan også have for få ansatte til at opfylde det såkaldte forholdstalskrav om antallet af praktikanter i forhold til fastansatte.

At de 516 ja'er endnu ikke er etablerede aftaler skyldes ifølge social- og beskæftigelsesrådmand, Brian Dybro, at det tager tid at lave det rigtige match. Han understreger, at en virksomhedspraktik skal bruges med omtanke og ikke hovedløst.

- Effekten af det her skulle gerne være, at flere kommer i job. Derfor skal man også gøre sig umage med at finde den rigtige ledige til den rigtige virksomhed, siger rådmanden.

132 regulære virksomhedspraktikker ud af målet om 3.400 inden udgangen af 2019 lyder måske ikke umiddelbart prangende. Brian Dybro synes imidlertid, at den første måned af kampagnen er gået godt.

- Da vi startede, manglede vi 1.500 praktikker, og på halvanden måned er der 516 virksomheder, der har sagt ja. Vi har nået en tredjedel. Det, synes jeg, er flot, siger Brian Dybro.

Beskæftigelsesalliancen


  • Beskæftigelsesalliancen er et samarbejde mellem a-kasser og fagforeninger, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og Odense Kommune. Alliancen blev etableret i efteråret 2017 som resultat af en af de seks anbefalinger, som det såkaldte Beskæftigelses Task Force Odense udarbejdede i foråret 2017.


  • Stå op for Odense er navnet på den kampagne, som Beskæftigelsesalliancen har valgt at fokusere deres indsats på. Målet for kampagnen er at nå 3.400 virksomhedspraktikker i det private erhvervsliv inden udgangen af 2019.


  • En virksomhedspraktik er en form for aktivering, man som ledig kan komme i. En virksomhedspraktik er gratis for virksomheden, idet den ledige under praktikken modtager sin normale ydelse. Dermed adskiller virksomhedspraktikken sig fra løntilskud, hvor den lediges løn fordeles mellem kommune og arbejdsgiver.

Odense ligger på en syvendeplads, når det kommer til ledighed i de danske kommuner. I juni 2018 lå ledigheden i Odense nemlig på 5,1 procent, mens landsgennemsnittet i samme måned var 3,9 procent.

Det skal Beskæftigelsesalliancen med kampagnen Stå op for Odense lave om på. Et af værktøjerne for at sænke ledigheden er at få ledige i virksomhedspraktik. Odense Kommune har gode erfaringer med virksomhedspraktikker. Tal fra Beskæftigelses- og Socialforvaltningen viser, at cirka en tredjedel af dem, der har været i virksomhedspraktik, er selvforsørgende 13 uger efter afsluttet virksomhedspraktik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce