Annonce
Odense

Rådmand: Havnen skal ikke være for folk med en stor pengepung

Når Odense Havn skal omdannes, skal havnen være meget mere end bare lejligheder, mener politikere fra Odense Byråd. Og de lejligheder, der opføres, skal have priser, som flere har råd til at betale. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Havnen skal åbnes op og bevare sit maritime udtryk, og alle skal have råd til at bo der. Det er grundpiller i udviklingen af havnen, mener rådmænd. Enhedslisten er imod planerne.

Odense: To rådmænd er begejstrede for planerne for udviklingen af Odense Havn, mens Enhedslisten er skeptisk.

1 - Boliger til rimelige priser

Beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF). Foto: Robert Wengler

Beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF):

- Vi skal have blandede boliger på havnen, så mennesker med et almindeligt arbejde og en almindelig indkomst også har råd til at flytte ind. Det skal ikke kun være for folk med en stor pengepung. 

- Hvis vi valgte at sælge én havnegrund ad gangen, vil det blive dyrere kvadratmeter at bygge på, og så vil byggematadorerne proppe så mange kvadratmeter ind som muligt. Det handler ikke bare om penge. Det handler om en stor vigtig bydel, og jeg tror, det er klogt at få én udvikler ind til at se havnen i en helhed.

- Det giver os bedre muligheder for fremtidsplanlægning, så vi kan bevare noget af det maritime miljø, få almene familieboliger på havnen og skabe plads til oplevelser og liv.

2 - En havn for hele byen

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R). Foto: Michael Bager

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R):

- Havnen skal være et sted, som hele byen betragter som deres med en identitet, vi alle sammen er en del af. Hvor vi har lyst til at opholde os - med grønne byrum, kultur og restauranter, og måske går vores børn i skole eller børnehave der.

- Det er vigtigt, at havnen beholder et maritimt udtryk, så gamle bygninger bevares. Jeg er ret interesseret i, at de gamle siloer bliver bevaret, men det kan også være større eller mindre dele af dem.

- Omkring Anden Verdenskrig var Odense landets største industriby, og havnen er en del af vores kulturhistorie og det sted, som engang gjorde Odense til en rig by. Derfor skal havnen være en del af hele byens identitet, og det bliver den ikke, hvis den er plastret til med boliger.

3 - Dårlige planer for havnen

Byrådsmedlem Søren Freiesleben (EL). Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Byrådsmedlem Søren Freiesleben (EL), medlem af By- og Kulturudvalget:

- I Enhedslisten mener vi, at det er en dårlig idé med de fremlagte planer. Man bør starte forfra, hvor kommunen i højere grad dikterer, hvad der skal gøres på havnen.

- Vi er bekymrede for, at udviklingen i for stor grad bliver styret af økonomiske interesser. Private skal også være med til at udvikle havnen, men vi har en bekymring i, at entreprenøren får for meget at skulle sige.

- Vi vil gerne have, at havneområdet åbner sig op mod offentligheden. Med plads til alment boligbyggeri, grønne områder og friarealer. Vi vil have et mere imødekommende havnemiljø, hvor kulturarven inkluderes. Det, tror vi ikke på, kommer til at ske med den her plan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce