Annonce
Odense

Rådmand: Brug aktuelle tal i ghettokriterierne

Rådmand Brian Dybro (SF): - I værste fald kan der ske det helt tåbelige, at vi har fået vendt udviklingen i Solbakken, men alligevel bliver tvunget til at rive boliger ned, fordi ghettokriterierne bygger på gamle tal. Arkivfoto: Robert Wengler
Rådmand Brian Dybro arbejder ligesom flertallet i byrådet på at påvirke partierne bag ghettopakken til at lave nogle af kriterierne om, så de bliver mere retvisende.

Brian Dybro, hvordan har du det med, at relativt milde bødeforseelser kan udløse regninger, der kan løbe op i hundrede af millioner af kroner?

- Det er dybt godnat. Vi er alle enige om formålet med ghettoloven, nemlig at skabe flere blandede boligområder. Det er godt, for de børn og unge der vokser op her. Men alle havde også fokus på Gellerup, Vollsmose og Tingbjerg, da ghettopakken blev vedtaget. Men det får jo også konsekvenser for en række andre boligområder, herunder Solbakken i Risingområdet. Og her giver det mere mening at arbejde med nogle andre værktøjer end at køre en masse bulldozere ind og rive bygninger ned. Fordi vi kan nå det mål, vi alle sammen går efter, af anden vej.

Vil byrådet og du påvirke Folketinget til at se på den her sag igen?

- Det gør vi alt for. Jeg vil have dem til at kigge på opgørelsesmetoderne. Hvis man bruger aktuelle tal i stedet for et år gamle tal, ville man have et mere aktuelt billede. I værste fald kan der ske det helt tåbelige, at vi har fået vendt udviklingen i Solbakken, men alligevel bliver tvunget til at rive boliger ned, fordi ghettokriterierne bygger på gamle tal. Jeg håber vitterlig, at boligministeren vil sætte sig i spidsen for at få ændret opgørelsesmetoderne. Det kan man let gøre, for man ændrer jo ikke på hele formålet med loven ved, at man får et mere reelt og aktuelt billede af, hvordan området ser ud. I min optik er det bare sund fornuft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce