Annonce
Odense

Rådmand: Brug aktuelle tal i ghettokriterierne

Rådmand Brian Dybro (SF): - I værste fald kan der ske det helt tåbelige, at vi har fået vendt udviklingen i Solbakken, men alligevel bliver tvunget til at rive boliger ned, fordi ghettokriterierne bygger på gamle tal. Arkivfoto: Robert Wengler
Rådmand Brian Dybro arbejder ligesom flertallet i byrådet på at påvirke partierne bag ghettopakken til at lave nogle af kriterierne om, så de bliver mere retvisende.

Brian Dybro, hvordan har du det med, at relativt milde bødeforseelser kan udløse regninger, der kan løbe op i hundrede af millioner af kroner?

- Det er dybt godnat. Vi er alle enige om formålet med ghettoloven, nemlig at skabe flere blandede boligområder. Det er godt, for de børn og unge der vokser op her. Men alle havde også fokus på Gellerup, Vollsmose og Tingbjerg, da ghettopakken blev vedtaget. Men det får jo også konsekvenser for en række andre boligområder, herunder Solbakken i Risingområdet. Og her giver det mere mening at arbejde med nogle andre værktøjer end at køre en masse bulldozere ind og rive bygninger ned. Fordi vi kan nå det mål, vi alle sammen går efter, af anden vej.

Vil byrådet og du påvirke Folketinget til at se på den her sag igen?

- Det gør vi alt for. Jeg vil have dem til at kigge på opgørelsesmetoderne. Hvis man bruger aktuelle tal i stedet for et år gamle tal, ville man have et mere aktuelt billede. I værste fald kan der ske det helt tåbelige, at vi har fået vendt udviklingen i Solbakken, men alligevel bliver tvunget til at rive boliger ned, fordi ghettokriterierne bygger på gamle tal. Jeg håber vitterlig, at boligministeren vil sætte sig i spidsen for at få ændret opgørelsesmetoderne. Det kan man let gøre, for man ændrer jo ikke på hele formålet med loven ved, at man får et mere reelt og aktuelt billede af, hvordan området ser ud. I min optik er det bare sund fornuft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce