Annonce
Odense

Rådmand afviser konsekvenser for Olav de Linde efter træfældning: Jeg ser frem til, at vi fortsætter samarbejdet

By- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V). Foto: Michael Bager
Rådmand Christoffer Lilleholt (V) mener ikke sagen får nogen betydning i fremtiden, hvis Olav de Linde har andre planer i Odense.

Christoffer Lilleholt, din reaktion på dagens træfældninger på Olav de Lindes grund ved Åløkkeskoven?

- Det er en trist dag for en by, der har en ambition om at være Danmarks grønneste storby. Vi vil gerne bevare og udvikle vores naturområder og samtidig passe på vores bynære skov, og byrådet har en fælles beslutning om, at området skal være en del af det grønne Danmarkskort, og derfor ærgrer det mig, at der bliver fældet en del af det.

Hvor stor en katastrofe er det reelt? Olav de Linde siger, det handler om at tynde ud i nogle syge træer, og hovedparten står urørt?

Annonce

- Det er den del, vi har kæmpet for, at der ikke skulle bygges på, som nu bliver fældet. Og derfor er jeg ærgerlig, for det er ikke skov, vi får genskabt. I forvejen er det ikke let at finde skovområder så tæt på en bykerne.


Vi har et godt samarbejde med Olav de Linde andre steder, og jeg ser frem til, at vi fortsætter arbejdet.

Christoffer Lilleholt (V), rådmand for by- og kulturområdet i Odense Kommune


I marts, da det stod klart, at Olav de Lindes byggeplaner ikke ville blive til noget, og området i stedet skulle være en del af Det Grønne Danmarkskort, kaldte du det "en kæmpe sejr for det grønne Odense". Var du lige tidlig nok til at lade champagnen poppe?

- Man må konstatere, at Olav de Linde har fundet en vej uden om den beskyttelse, vi har givet området, og det ærgrer mig. Vi har gjort, hvad vi kunne for at beskytte det området, og nu står vi så i denne situation.

Kan man så ikke roligt sige, at du har oversolgt værdien af udpegningen til Det Grønne Danmarkskort?

- Det, vi snakkede om dengang, var boliger. Da det blev nej til det, så havde jeg ikke troet, at Olav de Linde kunne finde på at fælde skov for i stedet at lave betonopbevaring i skoven. Det var min fantasi ikke god nok til.

Din egen forvaltning er blevet spurgt af Olav de Linde, om det, virksomheden gør, ligger inden for rammerne af det, de gerne må. Og der har ikke været nogen indvendinger. Må man ikke bare sige, at virksomheden følger reglerne, og al din snak om at bevare træerne osv. netop bare er snak?

- Det er ikke snak fra min side. Jeg forsøger at beskytte det område på den bedst mulige måde, men må konstatere, at der desværre ikke er lovgivning nok til at kunne beskytte det, som jeg havde håbet.

Hvad sker der nu i den her sag - er der mere at gøre?

- Det beslutter Olav de Linde. Hvis de ønsker at lave parkeringspladser og materialeopbevaring, så er det klart, at så skal de have en tilladelse til det, og det vil være den næste del.

Får Åløkke-sagen konsekvenser for Olav de Linde i fremtiden, hvis han vil noget i Odense?

- Vi har et godt samarbejde med Olav de Linde andre steder, og jeg ser frem til, at vi fortsætter arbejdet.

Så svaret er nej?

- Hvis de ønsker at fælde skov andre steder, så kommer vi til at fortsætte den her diskussion.

Men når Carsten Myhr, formand for Åløkkekvarterets Grundejerforening, ytrer håb om, at sagen her kan få konsekvenser for Olav de Linde i fremtiden, fordi politikerne vil spørge sig selv, om det er en mand, de kan stole på, så tager Carsten Myhr fejl. Du vil ikke lade historikken fra denne sag tælle, når du i fremtiden skal forholde dig til eventuelle nye Olav de Linde-projekter?

- Vi har ligebehandling i det her samfund, og derfor bliver der ikke gjort forskel på de sager, der kommer ind. Jeg og hele By- og Kulturudvalget bedømmer fra sag til sag, om sagen har en gavnlig effekt for Odense, og har den det, så er vi som udgangspunkt positive.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg kampen her: Danmark foran ved pausen

Annonce