Annonce
Odense

Rådmænd vil også frede skoler: - Godt at tage frygten fra forældrene

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) tilslutter sig borgmesterens ønske om at give en garanti for, at der ikke bliver lukket skoler. Bortset fra Vollsmose, der er under omdannelse. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Rådmændene for både børn og unge og by og kultur bakker op om borgmesterens forslag om at holde fast i det antal skoler, byen har i dag.

Brødtekst

Annonce

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen, Radikale Venstre

Foto: Robert Wengler

- Jeg synes, det er gode tanker. Når vi giver en forsikring om, at vi fastfryser de skolematrikler, der er i dag, så tager vi frygten væk fra forældrene. Og det er det, der skal til, for at vi kan komme til at tale åbent om, hvordan vi udvikler de enkelte lokalområder. Trods forsikringen har vi stadig åbne døre og har ikke fastlåst for eksempel distriktsgrænser og antallet af klassetrin.

- I forhold til byplanlægningen har jeg selv mange gange plæderet for, at både skoler, daginstitutioner og også parker netop skal tænkes med ind i vores byplanlægning, når vi bygger nyt og udvikler nye områder.

By- og kulturrådmand Jane Jegind, Venstre

Foto: Lasse Hansen

- Borgmesteren løber en åben dør ind, for Venstre har igen og igen og igen talt for, at vi skal bevare og understøtte de skoler, vi har i dag. Socialdemokratiet har været lidt lang i spyttet, men det glæder mig da, at vi nu er enige. Og jeg har også i mange år været optaget af, at vi tænker børnehaverne ind på skolerne for at styrke sammenhængen og udnytte ressourcerne bedre.

- Allerede i dag er både blandt andet skoler, daginstitutioner, fritidsaktiviteter og kollektiv trafik en del af byplanlægningen, når vi eksempelvis udstykker nye byggegrunde. Det er en del af den daglige arbejdsgang, at byplansafdelingen taler med børn og unge om kapaciteten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce