Annonce
Kerteminde

Rådhustrappe spærret af: Undergrunden skrider

Trappen ved den tidligere rådhusbygning i Munkebo skrider, og den er nu spærret delvis af på ubestemt tid.Foto: Helle Kryger

Munkebo: Lange baner af rødt og hvidt afspærringsbånd er i øjeblikket det første, man ser, når man nærmer sig trappen til den tidligere rådhus-bygning i Munkebo, hvor der i dag er borgerservice. Kerteminde Kommune har spærret en del af området af, fordi trappens røde klinker er ved at skride ud.

Det fortæller Michael Timm, der er afdelingschef i Faciliteter:

- Der er en sænkning i terrænnet, som vi ikke ved hvor kommer fra. Klinkerne ligger simpelthen vind og skæve, og det er blevet værre og værre med tiden. Vi har ikke spærret af fordi, det er lige ved at brase sammen, det er simpelthen for at folk ikke skal gå og falde. Vi er jo erstatningspligtige, hvis folk falder og brækker benet.

Nogen løsning er dog ikke lige om hjørnet:

- Vi er ved at finde ud af, hvad vi skal gøre ved det. Folk kan komme ud og ind af rådhuset alligevel, så vi tager den, når vi får tid. Vi ved ikke noget i øjeblikket, fortæller Michael Timm.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce