Annonce
Kerteminde

Rådhuslukning fremtvinger rokade: Munkebo Bibliotek flytter ind i forsamlingshuset

Funktionerne i Munkebo Forsamlingshus flyttes ned i kulturhusets festsal, så Munkebo Bibliotek kan flytte ind i forsamlingshusets lokaler. Alt sammen for at give plads til de 150 embedsmænd, der bliver husvilde, når Munkeo og Langeskov rådhuse sælges. Arkivfoto: Vibeke Volder
Når der skal skaffes plads til 150 embedsmænd, er det ikke gjort med at rykke 10. klassecenter ud. Derfor flyttes der lidt rundt på de eksisterende "beboere" i det, der engang var Troelskærskolen.
Annonce

Munkebo: Vi skrev i avisen torsdag, at 10. klassecenteret skal rykkes ud af det tidligere Troelskærskolen, fordi det skal skaffes plads til 150 embedsmænd. Det er et af resultaterne af den store spare-kommunal-plads kabale, der blandt andet dikterer lukning af Munkebo og Langeskov Rådhuse.

Men det var altså kun en del af sandheden, at 10. klassecenter rykker ud for at give plads. Der er flere, der må rykkes rundt på.

- Ja, det er rigtigt, at der sker lidt rokader, siger Palle Hansborg-Sørensen, tidligere borgmester og medlem af Virk og Gro-gruppen.

- Biblioteket skal rykke ind i det nuværende Forsamlingshus. Det giver mindre plads, men vi har jo i lang tid haft et forsamlingshus med imponerende meget plads i forhold til de to andre biblioteker. Der kan godt indrettes et ordentligt bibliotek i forsamlingshuset, siger han.

- Forsamlingshusets funktioner lægges sammen med festsalen i kulturhuset - det er jo egentlig det samme på to forskellige måder. Det eneste, der mangler, for at det kan fungere, er lidt køkkenfaciliteter ved festsalen.

Annonce

Godt tilfredse

En ting røres der ikke ved, og det er værkstederne i kælderen, og det er det aller vigtigste for brugerne af den gamle skole.

Repræsentanter for både Kulturhus og Virk og Gro blev orienteret om den forestående rokade før sommerferien.

- Det hele handler jo om, at vi skal udnytte de kommunale kvadratmeter bedre, og så er vi egentlig enige i, at det er fornuftige tiltag, der skal ske her. Vi er i bund og grund godt tilfredse, så vi medvirker gerne positivt til at skaffe tiltrængte besparelser, siger Palle Hansborg-Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

OB

Obbekjær klar for italienske S.P.A.L.

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Fyn

Ekstra smitsom: Den engelske coronavariant er fundet i prøver fra OUH hos både patienter og ansatte

Annonce