Annonce
Odense

Rådgivere er klar til at hjælpe pårørende

Pårørenderådgiverne Helle Skov Iversen (tv) og Christina Rodam er klar til at rådgive, vejlede og henvise pårørende til hjælp. Foto: Odense Kommune
To rådgivere har åbnet telefonerne og er klar til at rådgive og støtte pårørende i Odense Kommune.
Annonce

Odense: Da Ældre- og Handicapudvalget vedtog en nye pårørende-politik sidste forår, var en af målsætningerne, at der skulle ansættes en eller flere pårørenderådgivere til at hjælpe, støtte og vejlede pårørende til ældre og syge borgere i Odense.

Den ambition er nu indfriet med ansættelsen af Helle Skov Iversen og Christina Rodam, der sidder klar ved telefonen mellem klokken 8.30 og 9.30 på alle hverdage.

De to vil tilbyde personlige samtaler, vejledning og henvisning til forskellige tilbud i kommunen. Med tiden er det også meningen, at de to vil hjælpe med at etablere netværk blandt pårørende og arrangere temamøder, fremgår det af en pressemeddelelse fra Odense Kommune.

Pårørenderådgivningen i Odense

De to nye pårørenderådgivere er Helle Skov Iversen og Christina Rodam.

De kan træffes hverdag mellem klokken 8.30 og 9.30 på telefonnumrene  23493091 og  23314371 og på mailadresserne hesiv@odense.dk og crch@odense.dk

Det er også muligt at læse mere om pårørenderådgivningens tilbud på:

www.odense.dk/pårørende

Søren Windell, der er rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen, som er den forvaltning, hvor den nye pårørenderådgivning for voksne er organiseret, siger:

- En pårørende-rådgivning er et stort ønske hos de pårørende her i Odense, og derfor er det så dejligt, at vi nu kan tilbyde netop rådgivning til de pårørende. Jeg møder som rådmand mange pårørende, og jeg er fuld af beundring over alt det, de gør for deres nærtstående. Men jeg ser også, at det er hårdt for mange, og derfor er det helt rigtigt, at byrådet i Odense støtter op om de pårørende og deres trivsel blandt andet ved at etablere en pårørenderådgivning.

Annonce

Målrettet voksne

Den nye rådgivning er målrettet voksne pårørende, der er fyldt 18 år, og som er pårørende til en voksen med særlige psykiske, fysiske og/eller sociale udfordringer.


Jeg møder som rådmand mange pårørende, og jeg er fuld af beundring over alt det, de gør for deres nærtstående. Men jeg ser også, at det er hårdt for mange, og derfor er det helt rigtigt, at byrådet i Odense støtter op om de pårørende og deres trivsel blandt andet ved at etablere en pårørenderådgivning.

Søren Windell, rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen


Pårørende under 18 år tilbydes også rådgivning og samtalegrupper blot ikke af Helle Skov Iversen og Christina Rodam.

De to har begge bred erfaring i arbejdet med mennesker i sårbare situationer.

De kan træffes på hverdage i tidsrummet 8.30 til 9.30 på telefonnumrene 23493091 og 23314371 eller på mailadresserne hesiv@odense.dk eller crch@odense.dk.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce