Annonce
Indland

Råddenskab og vanvid: Politisk vrede over Syddanmark

Mai Mercado (K) kalder den seneste tids afsløringer i Region Syddanmark for et "dødsstød" til regionerne.

Folketingsordførere er chokerede over Region Syddanmarks håndtering af sagen om sygehusdirektør, der tog omtrent 1,5 millioner kroner for sit ekstraarbejde på ambulatorium.

Råddenskab, vanvid og kammerateri.

Carl Holst-sagen, en skadelig krig mellem direktørerne og ikke mindst de manglende konsekvenser i sagen om sygehusdirektør Henrik Villadsens massive overpriser, der har kostet regionens borgere omkring 1,5 millioner kroner, får nu politikerne på Christiansborg til at reagere og i voldsomme vendinger kritisere regionen.

- Det er fuldkommen vanvittigt, at den form for kammerateri og indspisthed har kunnet finde sted, siger politisk ordfører Mai Mercado (K) med henvisning til, at regionens sundhedsdirektør Jens Elkjær valgte at lade sagen fare, selvom en overlæge havde præsenteret regionens top for utvetydige beviser for, at Henrik Villadsen havde taget overpriser og selv godkendt sine regninger.

Sundhedsordfører Jonas Dahl fra SF er ikke bleg for at bruge ordet "råddenskab".

- Alt peger på, at der er tale om noget generelt råddenskab i toppen af regionen. Det håber jeg så sandelig, at man har tænkt sig at gøre noget ved. Jeg er meget forundret over, at man for det første ikke fanger sådan et misbrug, og at det så efterfølgende ikke får større konsekvenser.

Annonce

Dødstød til regionerne

Både Mai Mercado og Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, vil med baggrund i sagerne fra Region Syddanmark forsøge at presse Venstre til at melde klarere ud i forhold til regionernes fremtid. Ligesom Liberal Alliance går de to partier ind for at lukke regionerne. Indtil videre har Venstre givet regionerne chancen for at bevise deres værd frem mod næste regionsrådsvalg i 2017.

Mai Mercado kalder den seneste tids afsløringer i regionen for et "dødsstød" til regionerne som sådan.

- Jeg mener, at det er dødsstødet til regionerne som konstruktion. Her ser vi tydeligt, at det ikke er en god konstruktion. Region Syddanmark har alle dage været fremhævet som en mønster-region, og det viser den sig nu langt fra at være.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) erkender i et indlæg på dagens debatsider, at regionen har været ude i et "historisk stormvejr".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Annonce