Annonce
Sport

Quaade qvalte sine modstandere på sidste runde

Sejren i Fyen Rundt var Rasmus Quaades første i 2019: Nils Svalebøg
Rasmus Quaade tog sæsonens første sejr, da han efter en lang dag i udbrud kørte alene over stregen i Fyen Rundt.

Cykling: Skyerne havde i løbet af formiddagen trukket sig op omkring Otterup, hvor rytterne klokken 12.00 søndag blev sendt afsted på det godt 200 kilometer lange endagsløb, Fyen Rundt.

De våde landeveje på Nordfyn kostede mange punkteringer på de første kilometer, hvor det heller ikke lykkedes nogle udbrud at slippe afsted fra feltet.

Men efter små 45 kilometer lykkedes det endeligt at få prikket hul på bylden.

Således stak hele 16 ryttere afsted fra feltet, som hurtigt måtte strække våben for den stærke udbrydergruppe.

Blandt udbryderne sad blandt andet navne som Conor Dunne, Michael Carbel, Emil Vinjebo, Rasmus Guldhammer, Rasmus Quaade og Julius Johansen.

Med 100 kilometer igen røg to ryttere dog fra, da udbruddet pludseligt accelererede.

Den ene var Julius Johansen, som var en af de stærkeste ryttere i frontgruppen, der sammen med en svensk rytter mistede kontakten til de forreste. De to forfølgere forsøgte i et par kilometer at fange udbryderne, men de fik aldrig fat og faldt i stedet tilbage til feltet.

Annonce
Selvom Nicklas Amdi ikke nåede at hente Rasmus Quaade, var der stadig plads til smil hos den 26-årige cykelrytter. Foto: Nils Svalebøg

Vissenbjergbakken blev rampen

Som løbet skred frem, blev det tydeligt, at feltet ikke var i stand til hente udbryderne.

Derfor skulle det afgøres blandt de 14 forreste, som indtil Vissenbjergbakken havde arbejdet godt sammen.

På den 1200 meter lange stigning blev der kørt om bjergspurten, som Mattias Skjelmose tog sig af, og i de følgende kilometer ind mod Odense begyndte udbryderne endelig at angribe hinanden.

Efter et par demonterede forsøg lykkedes det med knap 40 kilometer igen to ryttere at stikke af fra de resterende 11 ryttere i udbruddet, som var skrumpet lidt på grund af punkteringer.

De to ryttere var Emil Toudal fra BHS-Almeborg Bornholm og Rasmus Quaade fra Riwal Readynez Cycling Team, og de fik hurtigt slået et lille hul på omkring 15 sekunder.

Da Emil Toudal og Rasmus Quaade nåede rundstrækningen i Odense, som var på 8,8 kilometer og skulle køres tre gange, var det med 27 sekunder ned til de jagende ni ryttere.

Quaade trådte igennem

Da Emil Toudal og Rasmus Quaade krydsede målstregen for anden gang, var forspringet skrumpet med blot to sekunder til 25 sekunder, men på anden omgang begyndte dramaet for alvor.

De to forreste ryttere begyndte at se tydeligt mærkede ud, imens forfølgerne begyndte at hale godt ind på dem.

Sølle otte sekunder skilte derfor de to forreste fra forfølgerne, da klokken ringede, og den sidste omgang skulle køres.

Mens kommentatorerne i højttalerne og publikum langs opløbet på Møllemarksvej dømte de to lykkeriddere færdige, havde Rasmus Quaade dog ikke opgivet sejren.

Fra en position, hvor han nærmest har kunnet mærke ånden i nakken fra forfølgerne, trådte Rasmus Quaade igennem, og i bedste Cancellara-stil lagde han sig ind over styret og lod benene arbejde som plejlstængerne på et damplokomotivs hjul.

Det satte Emil Toudal af og øgede forspringet til forfølgerne, og 29-årige Rasmus Quaade kunne ledsaget af regnvejr derfor køre alene over målstregen som vinder af Fyen Rundt 2019.

Sejren var Rasmus Quaades første i 2019, som har været et år plaget af skader.

Rasmus Quaade døjede således med en hjernerystelse i store dele af foråret, og dagens vinder kørte sågar med en brækket fod.

- Det har været et hårdt år med brækket fod og hjernerystelse. Men da jeg sad derude i dag, så var det hyggeligt nok i regnvejret. Foden gør jo ondt, men lægen sagde, at jeg godt måtte støtte på den. Så jeg gå ud fra, lægen ved, hvad hun snakker om. Så det var bare at køre, siger om sin sejr Rasmus Quaade.

Løbets nummer to blev Nicklas Amdi fra BHS-Almeborg Bornhom foran nummer tre Mattias Skjelmose fra Team IBT-Ridley Carl Ras Sydkysten.

Rasmus Quaade og resten af Riwal-holdets næste opgave er på onsdag, hvor Danmark Rundt bliver skudt i gang i Silkeborg.

Det var ikke kun eliten, som var tilstede ved Fyen Rundt. Motionister kunne således også melde sig på tre forskelige strækninger. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce