Annonce
GOG

Pytlick-familiens dyst: Taberen af ligadrama må ikke komme hjem

19-årige Simon Bogetoft Pytlick i aktion i GOG's Super Cup hos Aalborg Håndbold. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
- Som ungdomsspiller kunne jeg mærke presset på grund af Pytlick-navnet - i dag rører det mig ikke. Folk må tænke, hvad de vil, siger Simon Bogetoft Pytlick før lørdagens far-søn-dyst i Gudme.
Annonce

HÅNDBOLD: Der er meget på spil både på og uden for banen, når GOG lørdag tager imod Sønderjyske i ligaens grundspil i det, der også er et familiedrama med træner-ikonet Jan Pytlick som chef for Sønderjyske og sønnen, Simon Bogetoft Pytlick, som bagspiller-profil hos GOG.

Efter fire år på Skolerne i Oure holder Simon Bogetoft Pytlick et sabbatår, hvor basen er forældrenes hus på Thurø, så far og søn går op af hinanden. Det kommer de imidlertid ikke til søndag. For de to har aftalt, at den, der taber lørdag, ikke må komme hjem om søndagen. Far Pytlick må i givet fald blive i sin ekstra bolig i Sønderborg - søn Pytlick må i givet fald finde "en af drengene" - som han udtrykker det - at opholde sig ved.

- Ja, taberen må blive væk, som Simon Bogetoft Pytlick kontant konstaterer.

Flere kampe i kampen

  • GOG ligger nummer to i ligaens grundspil med 16 point - et point efter Aalborg Håndbold. Men GOG har kun spillet ni kampe mod nordjydernes 10.
  • Sønderjyske kæmper med ni point for 10 kampe en hård kamp for at blive en del af top-otte - feltet til slutspil.
  • Efter en god start på sæsonen har Sønderjyske haft problemer på det seneste - blandt andet med et nederlag på 28-32 til Fredericia HK hjemme ved Dybbøl Mølle.
  • GOG er ubesejret i ligaen med syv sejre og to uafgjorte kampe.
  • I lørdagens opgør bliver der flere kampe i kampen end "Pytlick versus Pytlick". GOG-landsholdsstregen Anders Zachariassen spillede i Sønderjyske fra 2010 til 2014 før seks år i SG Flensburg-Handewitt. Det bliver også til et gensyn med tidligere GOG-spillere i form af Jon Lindecrone Andersen, Tobias Møller og Morten Bjørnshauge.
  • Thomas Mogensen - tidligere Skjern Håndbold - er den store profil, Sønderjyske hentede ind til den nye sæson.

Sønnen er i den grad vokset op med håndbold - moren, Berit Bogetoft, er således tidligere landsholdsspiller.

- Der var ikke noget pres på, at vi børn skulle skulle spille håndbold. Men vi blev nok påvirket til sporten af den megen tid, vi tilbragte og hyggede os med kammerater i hallerne. Far var jo træner og mor spiller. De sagde altid, at vi kun skulle gå til håndbold, hvis vi syntes, det var sjovt. Og jeg gik til meget andet sport, men det var håndbolden, jeg faldt for. Det store fællesskab og glæden ved at vinde som hold, som jeg går meget op i, var årsagen til, at det blev håndbold for mig.

Annonce

Mor Berit i centrum

19-årige Simon Bogetoft Pytlick er født 10. december, og noget af det, han husker mest markant ved at have en berømt far, der var landstræner for kvinderne, er, at Jan Pytlick aldrig var hjemme på hans fødselsdag. Kvindernes slutrunder ligger jo altid i december.

- Jeg kan selvfølgelig også huske presset på min far - specielt da jeg blev ældre. Men han tog presset i stiv arm og gjorde så meget som muligt for, at vi børn ikke skulle blive påvirket. Med stor hjælp fra mor.

Som ungdomsspiller - før han flyttede til GOG - var det i øvrigt mor Berit, som var centrum for sønnens håndboldopvækst. Det var således Berit Bogetoft, som var træner for Simon, da han som ungdomsspiller - U12 - tørnede ud for Thurø, der flere gange blev fynske mestre.

Annonce

Det er ikke navnet

Som børne- og ungdomsspiller kunne Simon Bogetoft Pytlick godt mærke et pres, fordi han bar navnet Pytlick. Ikke fra medspillere men fra forældre og andre spillere. Det lå ligesom i luften, at "nå, han er en Pytlick, så må der da komme noget specielt fra ham"!

- Dengang som U12 og U14 tog jeg det nok lidt til mig. Men nu har jeg det sådan, at folk må tænke, hvad de vil - det rører mig ikke. Det kan godt være, at der er noget, men jeg lægger ikke mærke til det. Jeg er min egen. Jeg føler også lidt, at jeg nu har bevist, at det ikke er navnet, det drejer sig om men det, jeg præsterer, som det lyder fra Simon Bogetoft Pytlick.

Da Jan Pytlick blev cheftræner for Sønderjyske til denne sæson, var det første, far og søn snakkede om, "hvor sjovt, det ville blive, når de skulle spille mod hinanden". Og lørdag i den arena, hvor Jan Pytlick gjorde GOG's mænd til danske mestre i sæsonen 1997/98.

- Ja, der har været rigtig mange snakke om, hvordan vi skal slå hinanden. Det bliver en kamp med tænding, siger Simon Bogetoft Pytlick og tilføjer:

- Jeg håber, at vi kan blive ved med at levere på det høje niveau, vi har vist i lang tid. Men vi forventer, at min far og Sønderjyske kommer med et stort tryk og en stor fysik, og det skal vi have respekt for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Fyn

Smitten i Odense tager endnu et hop: Indlæggelsestallene på OUH er stadig stabile

Annonce