Annonce
Sydfyn

Pyromanerne på rådhuset

Anker Nielsen. Arkivfoto: Anna Stærbo

Der var tale om et gigantisk selvmål, da byrådsmedlem Erik Jørgensen (SF) for nylig gik i rette med Venstre på Langeland om måden, hvorpå Venstre valgte sin kommende borgmester-kandidat. Erik Jørgensen kritiserede Venstre for lukkethed.

Kort tid efter kom det frem, at Langeland Kommune, i Tonni Hansens (SF) borgmestertid, har praktiseret lukkethed i et omfang, der er betydeligt mere omfattende, end det var, da Bjarne Nielsen (Venstre) var borgmester.

Av, den sved! Vor forhenværende lokalredaktør fik en voldsomt tung boomerang smasket nådesløst tilbage i sit ellers ret så milde åsyn. Erik gjorde brug af det, man med en alt for overfladisk betegnelse kalder:"politisk drilleri". Et ofte anvendt fænomen, der gør alvorlig skade på kvaliteten af den demokratiske proces. Til betydelig skade for borgernes livsvilkår.

Annonce

Politikerne "leger med ilden", når de praktiserer politiske drillerier den ene gang efter den anden. Lad mig slå fast med 7-tommer søm, at Erik på ingen måde er værre end alle andre politikere hvad denne uskik angår. Hvor ville det dog være velgørende, hvis politikerne "gik efter bolden" og ikke efter manden (kvinden) i deres virke.

En seriøs debat på et velbelyst grundlag er een af demokratiets væsentligste grundpiller. Sammen med en troværdig presse. Tag nu som et eksempel overskriften til denne klumme. Den er på ingen måde dækkende for klummens budskab. Den er et grumt eksempel på, hvordan medierne ofte "puster sig op" med det ene formål at øge oplagstal, seertal og antallet af "klik" på de elektroniske medier.

Det er vildledende, manipulerende, dybt useriøst og til skade for alle.

Det moderne samfund bliver mere og mere kompliceret at håndtere. Når det drejer sig om lokale forhold, er det kommunalbestyrelsen sammen med administrationen, der skal håndtere udfordringerne.

Nye love og forordninger inklusive et hav af bemærkninger til samme vælter som en tsunami ind over landets kommuner. Det kan være overordentligt udfordrende, selv for specielt uddannede, at bevare overblikket. Hvordan må det så ikke være for de folkevalgte, der har deres spidskompetencer som håndværkere, pædagoger, landbrugere o.s.v.

Det er derfor strengt påkrævet, at der hersker tryghed, åbenhjertighed og loyalitet i samarbejdet mellem kommunalbestyrelse og administration. Den dag det så alligevel går galt, som det jo gjorde i behandlingen af Langelands fremtidige skolestruktur, gavner det ingen, at man peger fingre og udnævner syndebukke - alt imens at man selv "vasker hænder".

I "skolesagen" rettede Lisa Pihl Jensen sit hårde skyts mod administrationen. I frustration over, at administrationen ikke havde "klædt politikerne ordentligt på", så de kunne træffe beslutning på et velbelyst grundlag.


Politikerne "leger med ilden", når de praktiserer politiske drillerier den ene gang efter den anden.


En person, der er både saglig, kompetent og flittig deltager i de løbende debatter på Langeland, så problemets kerne i et helt andet lys. For ham er kommunalbestyrelsen arbejdsgiveren, der udsteder ordrer og kræver, at administrationen efterlever disse.

Sagt lidt flabet:"Nogle anbragte "de røde ører" på kommunalbestyrelsesmedlemmerne. Andre anbragte de "de samme røde ører" på embedsmændene. Det er en uholdbar situation, der kan medføre konflikter og dårlig kemi parterne imellem. Det er afgørende for forvaltningen af vor kommune, at man samarbejder som et velfungerende team.

Blå bog

Født i 1946 i Kliplev, Sønderjylland.

Uddannet folkeskolelærer, skolebibliotekar, zoneterapeut, akupunktør, familieterapeut.

Har været selvstændig som alternativ behandler siden 1988 i Broager og Bagenkop.

Interesserer sig for litteratur, samfundsforhold, det sunde køkken og sport.

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at alle parter arbejder ud fra et ærligt ment ønske om at virke til mest mulig gavn for Langeland. Nu skal man sammen præcisere de praktiske rammer for at kunne omsætte de gode intentioner til praktisk politik.

Vi - borgerne - må kræve, at ovenstående bliver effektueret. Samtidig med at vi - borgerne - viser forståelse for, at udfordringerne er enorme. Vi gavner ingen ved at fare frem med aggressivitet og skriger idiot, klaphat, fjols og torsk m.m. efter beslutningstagerne hver gang noget ikke passer os.

Vi kan alle tage ved lære af læserbrevet fra Gert Ludwigs Rosing og virkningen, det fik.

Det er et af de fornemste eksempler på praktiseret demokrati, jeg nogensinde har oplevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce