Annonce
Udland

Putins tidligere stabschef genvinder borgmesterpost i Moskva

Moskvas borgmester siden 2010 er blevet genvalgt med en stemmeprocent på 30, skriver russisk nyhedsbureau.

Sergej Sobjanin, der er tidligere stabschef for Ruslands præsident, Vladimir Putin, er blevet genvalgt som borgmester i Ruslands hovedstad, Moskva. Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

Indbyggerne i Moskva kunne stemme søndag, og det benyttede omkring 30 procent af de stemmeberettigede muligheden for ifølge Tass.

Omkring 70 procent af dem stemte på Sobjanin, der dermed er genvalgt til sin tredje valgperiode som borgmester.

Tidligt natten til mandag erklærede Sobjanin sig som sejrherre. Kort efter ringede Vladimir Putin ifølge Tass til Sobjanin og ønskede ham tillykke med sejren.

På sin hjemmeside sendte borgmesteren en tak til sine tilhængere.

- Jeg vil gerne takke enhver, der tog ned og stemte på mig eller en af de andre kandidat. På trods af vores forskellige holdninger, elsker vi alle vores by og ønsker dens ve og vel, skriver Sobjanin.

Den største konkurrent til Sobjanin var den kommunistiske kandidat Vadim Kumin, som fik omkring 11,5 procent af stemmerne.

Samme dag, som moskovitterne skulle vælge borgmester, var der flere stedet i landet protester mod en pensionsreform, som regeringen arbejder på at gennemføre.

I alt blev 1018 demonstranter anholdt. Størstedelen blev anholdt i byerne Sankt Petersborg og Ekaterinburg, skriver nyhedsbureauet AFP.

Også i Moskva var der protester, omend det ikke kastede mere end to sager om vold mod ordensmagten af sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce