Annonce
Udland

Putin og Erdogan ønsker at undgå konfrontationer i Syrien

-/Ritzau Scanpix
Vladimir Putin har inviteret Recep Tayyip Erdogan til Rusland for at tale om den højspændte konflikt i Syrien.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har talt i telefon med Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, efter omkring en uges tyrkisk offensiv i Syrien.

Det oplyser det russiske præsidentkontor i Kreml.

Putin har i samme ombæring inviteret Erdogan til Rusland.

I en udtalelse lyder det, at Putin har inviteret den tyrkiske præsident "på et besøg inden for de kommende dage. Invitationen blev accepteret".

De to ledere blev desuden enige om "behovet for at undgå konfrontationer mellem enheder fra den tyrkiske hær og Syriens væbnede styrker". Det fremgår af udtalelsen fra Kreml sent tirsdag aften lokal tid.

Tyrkiet tog initiativ til samtalen, oplyser Kreml.

Helt generelt er Rusland og Tyrkiet på flere områder samarbejdspartnere. I forbindelse med konflikten i Syrien har de dog stået på hver deres side.

Rusland støtter Syriens præsident, Bashar al-Assad, og har hjulpet ham i nedkæmpelsen af syriske oprørere. Tyrkiet har omvendt støttet oprørerne.

Den seneste uge er situationen blevet yderligere kompliceret, efter at Tyrkiet er rykket ind med en stor offensiv mod kurdiske styrker i det nordlige Syrien.

Syriens regeringshær er derfor blandt andet rykket til grænsebyen Manbij, som Tyrkiet ønsker at indtage, for at hjælpe kurderne. Derfor er der opstået en situation, hvor tyrkiske styrker står over for Bashar al-Assads styrker.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) blev to soldater fra den syriske hær tirsdag dræbt af tyrkiskstøttede oprørere.

Samtidig oplyste Erdogan tirsdag, at en tyrkisk soldat var blevet dræbt ved grænsebyen Manbij af Bashar al-Assads styrker.

Den langstrakte krig i Syrien har været i gang siden 2011, hvor oprørere krævede Assads afgang. I den efterfølgende tid lykkedes det for oprørere at sætte sig på store dele af Syriens landjord.

Men blandt andet med hjælp fra russiske luftangreb har præsident Assad vundet stort set det hele tilbage.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce