Annonce
Sydfyn

Puljepenge til Langeland: Muligt med styrket sundhedspleje til sårbare familier

Formanden for Lærings-, Social- og Kulturudvalget, Jan Ole Jakobsen (V) og de andre i udvalget kan glæde sig over bevillingen til en ekstra indsats de første 1000 dage til børn i sårbare familier. Arkivfoto: Birger Vogelius
Kommunen får mulighed for ekstra indsats med sundhedspleje til sårbare familier.

LANGELAND: Børns første 1000 dage er meget vigtige for den videre udvikling og trivsel, viser forskning, og Langeland Kommune har søgt og fået tildelt 1,1 million kroner til en særlig indsats med ekstra sundhedspleje til sårbare familier.

Der er tale om penge fra den pulje på en milliard kroner, som den tidligere regering afsatte på finansloven for 2019 til at styrke netop børns første 1000 dage i hjem og i dagtilbud.

Den udvidede indsats i sundhedsplejen skal finde sted fra denne måned og godt to år frem.

Man får økonomisk mulighed for at gøre noget på tre felter. Der vil blive tale om et hjemmebesøg til sårbare familier, når barnet er halvandet og tre år. Man kan give et sundhedsplejebesøg i dagtilbud, hvor sundhedsplejen rådgiver dagtilbuddets personale og samtidig støtter sårbare familier og børn i overgangen til dagpleje eller småbørnsgruppe. Og man kan tilbyde efteruddannelse af kommunens sundhedsplejersker og en pædagog i hvert dagtilbud.

Nyheden om projektet er sat på dagsordenen, når Lærings-, Social- og Kulturudvalget mødes tirsdag den 20. august for første gang efter sommerferien. Der er tale om orienteringssag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce