Annonce
Erhverv

Pulje med 178 millioner kroner ligger klar til dit projekt: Det er stadig vigtigt at være på forkant med fremtiden

Morten Olstrup fra Destination Fyn har givet sparring til en del af de 41 virksomheder, der har fået penge fra Omstillingspuljen i de første to runder. Han oplever stor kreativitet og masser af refleksion i forhold til at omstille sig til en ny virkelighed efter Covid19-krisen. Foto: Erhvervshus Fyn
5. oktober bliver der for tredje gang åbnet for ansøgninger til Omstillingspuljen, der denne gang har 178 millioner kroner til rådighed for projekter, der skal ruste virksomheder tiden efter coronakrisen. Det gælder virksomheder inden for alle brancher, og Erhvervshus Fyn og Destianation Fyn står klar med gratis sparring i forhold til at få del i pengene.

Fyn: Selv om det igen er normalt at give hånd til fremmede, kramme og stimle sammen i offentlig transport, til fodboldkampe og koncerter, er det ikke ensbetydende med, at alt bliver, som det var før coronakrisen.

Forbrugermønstre og rejsevaner kan stadig ende med at være forandret for altid, og for mange virksomheder er behovet for at tænke nyt og anderledes i forhold til at sikre forretningen på den lange bane heller ikke forsvundet, selv om manglen på arbejdskraft og et ophobet behov for at gøre de ting, der ellers har været sat på pause, pludselig giver travlhed i mange af de ellers så hårdt ramte brancher.

Derfor kan det stadig give god mening at kigge på virksomhedens langsigtede strategi, for netop nu er der igen mulighed for at hente både penge og hjælp til at få omstillingsprojekter gjort til virkelighed.

Annonce

5. oktober åbner Omstillingspuljen for tredje gang, og denne gang er der 178 millioner kroner til virksomheder, der i lyset af Covid19-krisen har behov for at tilpasse eller omstille forretningen.

- Puljen retter sig stadig mod virksomheder i erhverv, der er hårdt ramt af corona. Det gælder især turisme- og oplevelsesøkonomien, men puljen er åben for alle brancher. Der er en interesse i, at alle typer af virksomheder søger puljen, forklarer forretningsudvikler Morten Olstrup fra Destination Fyn.

Støtte er afgørende

Han har givet sparring til en del af de 41 fynske virksomheder, der allerede har fået penge fra puljen i de to foregående runder, og han er også klar med råd og vejledning til de virksomheder, der overvejer at søge denne gang.

For mange har det været livsnødvendigt at tænke nyt, og for mange har det også været helt afgørende for at kunne gennemføre et projekt, at de har fået støtte til det fra Omstillingspuljen.

Morten Olstrup, forretningsudvikler i Destination Fyn

For at komme i betragtning til puljen, skal man kunne vise, at coronakrisen har haft stor indflydelse på virksomhedens drift. Man skal altså have haft et vist omsætningstab som følge af krisen, og så skal man have en realistisk plan for, hvordan man kan skabe en levedygtig forretning på den lange bane. Det kan for eksempel være, at man bliver nødt til at justere sit produkt eller tilpasse det til en anden målgruppe.

- Vi kan hjælpe med det lavpraktiske. Om man for eksempel er berettiget til at søge puljen, men vi kan også give sparring på de planer, virksomhederne har, og være med til at gøre projekterne endnu skarpere, så man står bedre i konkurrencen om at få del i midlerne, siger Morten Olstrup.

Omstillingspuljen

  • Tredje runde af Omstillingspuljen har 178 millioner kroner til virksomheder, der har behov for at tilpasse og omstille forretningen i lyset af Covid19-krisen.
  • Puljen har særligt været målrettet virksomheder indenfor turisme og oplevelsesøkonomi, men den er lige så vel tiltænkt andre typer af virksomheder, der har brug for at tilpasse eller omstille deres forretningsmodel.
  • For at komme i betragtning til puljen, skal man kunne dokumentere et fald i omsætningen på 25 procent fra 2019 til 2020.
  • Der kan søges om et tilskud på op til 1,5 millioner kroner eksklusive moms pr. virksomhed afhængig af virksomhedens størrelse, og der kan ydes støtte på op til 75 procent af projektudgifterne. Virksomheden skal selv afholde minimum 25 procent af udgifterne.
  • Puljen er åben for ansøgninger den 5.-28. oktober, og man kan hente gratis vejledning og sparring hos Erhvervshus Fyn og Destination Fyn.

Han oplever både stor kreativitet og masser af refleksion blandt virksomhederne.

- Der er ingen tvivl om, at mange af de virksomheder, jeg taler med, har været økonomisk i knæ og haft store usikkerheder om fremtiden, og om der overhovedet ville være en fremtid for deres virksomhed. Mange af dem har kunnet se, at der ikke ville være en virksomhed om et år eller to, hvis de ikke gjorde noget. For mange har det været livsnødvendigt at tænke nyt, og for mange har det også været helt afgørende for at kunne gennemføre et projekt, at de har fået støtte til det fra Omstillingspuljen, siger Morten Olstrup.

Annonce

Vigtigt at være på forkant

Han opfordrer virksomheder til at tage sig tiden til at tænke frem, selv om for eksempel hoteller og restauranter har haft rygende travlt hen over sommeren, hvor det samtidig har været været svært eller umuligt at tiltrække tilstrækkelig med arbejdskraft.

- Lige nu er der en masse begivenheder, der har hobet sig op, og derfor har der været gang i den, men der kommer formentlig nogle forandringer i halen på corona, og det er vigtigt at forholde sig strategisk til dem og være på forkant. Det er klart, at det kan være en udfordring at finde overskuddet til at kigge på det, men man er nødt til at gøre det, selv om der er rygende travlt, for det er nu, man skal sikre sig på den lange bane, påpeger Morten Olstrup.

Omstillingspuljen er åben for ansøgninger i perioden 5.-28. oktober, og der kommer formentlig svar på ansøgningerne i begyndelsen af december.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce