Annonce
Faaborg-Midtfyn

Publikum skal selv medvirke i kunstudstilling i Herringe-Rudme

Galleri Svinestien præsenterer et helt nyt dansk sengedesign, som er specielt beregnet til samsovning. PR-foto
Festudstilling, indvielse af nye lokaler og premiere på nyt dansk sengedesign.

Herringe-Rudme: Galleri Svinestien er på vej med en festudstilling med mange lokale kunstnere, udvidelse af galleriet med nye lokaler, og som noget helt nyt vises der også interiør og møbler.

Startskuddet går med fernisering søndag 16. juni kl. 14-16, hvor sløret løftes for både udstilling, det nye rum og de nye designs.

For sidstnævnte er der blandt andet tale om et funky bord til samspisning, og et helt nyt dansk sengedesign, som er specielt beregnet til samsovning.

Udstillingen åbnes med en festtale af landsbyhøjskolens forstander Tyge Mortensen, der vil fabulere over begrebet "sammen" set i relation både til udstillingen og landsbylivet. "Sammen" er netop temaet for udstillingen.

Annonce
Der er fernisering på festudstilling i Galleri Svinestien, hvor publikum også selv skal medvirke foruden en lang række kunstnere. PR-foto

Publikum er med

Der er tale om en interaktiv metaudstilling. Det vil sige, at man er sammen om at lave udstillingen, og at publikum selv medvirker i udstillingen på forskellig vis. Og så skal der selvfølgelig også snakkes, drikkes kaffe og spises masser af kage "sammen".

I en pressemeddelelse oplyser Galleri Svinestien, at en udstilling om ordet "sammen" er oplagt sammen med mange af stedets tidligere udstillere, som nu skal udstille sammen. Indtil videre har følgende kunstnere meldt deres deltagelse:

Sanni Smidt, John Olsen, Lars Abrahamsen, Karen Hedegaard Mortensen, Ruben & Arcadio, Stine Ludvigsen, Jeanie Jensen, Mette Holde, Søren og Carla Petersen, Vibeke Lykke, Jakob Bonde-Hansen, Rudme Børnebilledskole, Zita Venner, Elin Juul Hedegaard, Tyge Mortensen med flere.

Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce