x
Annonce
Fyn

Psykologi eller bygningsteknik?: Tusinder af unge besøgte lørdag universitetet i Odense

Åbent Hus på SDU. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Tusinder af unge fra store dele af landet trodsede lørdag storm og regn for at komme ud til Odenses universitet, hvor de overvejer at starte deres videregående uddannelse.

Odense: Weekendens største begivenhed på Fyn fandt sted lørdag på Syddansk Universitets store område i det sydøstlige Odense - i hvert fald når det gælder antallet af medvirkende.

Omkring 3000 unge mennesker gik igennem styrtregnen for at søge ly i de rustfarvede bygninger og høre mere om uddannelserne til robotingeniør, audiolog og utrolig meget andet til universitetets årlige Åbent Hus-arrangement. Og hundreder af unge, der allerede er i gang med at studere, stod klar for at tale med de nye om, hvordan det er. Det samme skete i løbet af weekenden på SDU's øvrige campus i Slagelse og Sydjylland.

- Det har stor betydning, at man ser, hvordan her er, og taler med andre unge, der kan fortælle om uddannelserne. Det er en måde at afklare sin beslutning om at søge ind. Desuden lærer vi meget af at høre, hvad de unge spørger om, siger studiechef Annette Lund, SDU.

- Så Åbent Hus er vigtigt, men det er mest over for de unge, der i forvejen tænker på at søge ind. Når vi skal påvirke de personer, der slet ikke har overvejet en universitetsuddannelse, har vi brug for helt andre metoder, siger hun.

På Det naturvidenskabelige Fakultet kan man tydeligt se, at Åbent Hus-arrangementet virker.

- Når vi spørger de nye studerende, har en meget stor del af dem været med her. Vi giver god mulighed for at stille spørgsmå, og det er tydeligt, at de unge er meget velforberedte og ret afklarede. Det er ofte de sidste tvivlsspørgsmål, der skal afklares, siger fakultetets sekretariatschef Niels Kring.

Syddansk Universitet får hvert år cirka 18.000 ansøgninger, 5.500 begynder på en uddannelse på et af universitetets seks campusser.

Åbent Hus på SDU. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Åbent Hus på SDU. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Åbent Hus på SDU. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Åbent Hus på SDU. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce