Annonce
Middelfart

Psykisk syg truede sig ud af den lukkede - så begik han voldeligt gaderøveri

I dette område anholdte politiet gerningsmanden, der opførste sig så truende, at man måtte affyre varselsskud. Området er senere blevet afspærret af politiet.

Opdateret klokken 13:30 - En 30-årig mand er blevet varetægtsfængslet og anbragt på Retspsykiatrisk Afdeling Middelfart for gaderøveri samt vold og trusler mod sundhedspersonale og politiet.

Han blev anholdt efter et røveri mod en person på Park Allé i Middelfart fredag formiddag, hvor politiet affyrede varselsskud i forbindelse med anholdelsen.

Den 30-årige var inden da indlagt på den lukkede afdeling på Psykiatrisk Afdeling Middelfart, som han stak af fra ved at true personalet verbalt.

En 30-årig mand blev lørdag varetægtsfænglset i fire uger efter et grundlovsforhør i Retten i Odense og anbragt på Retspsykiatrisk Afdeling Middelfart for gaderøveri samt trusler og vold mod offentlig myndighed.

Den 30-årige var indtil torsdag indlagt på netop den lukkede afdeling på Psykiatrisk Afdeling Middelfart. Men det lykkedes ham at forlade stedet torsdag ved middagstid ved verbalt at true personalet, oplyser Fyns Politi lørdag formiddag.

- Han sparkede en dør ind til personalerummet, hvor han verbalt truede en ansat til at udlevere nøglerne, fortæller Thomas Bendtsen, vagtchef ved Fyns Politi.

Fyns Politi havde modtaget en anmeldelse på hændelsen. Derfor var den 30-årige allerede eftersøgt af politiet, da de fredag anholdte ham i Middelfart på Park Allé efter, at han havde overfaldet en person og forsøgt at frarøve ham hans fotoudstyr.

Den sigtede 30-årige var en ud af fire personer, to kvinder og to mænd, der fredag ved middagstid blev anholdt i forbindelse med røveriet.

Annonce

Gaderøveri og varselsskud

Signalementet af de to røvere førte til, at politiet kort efter omringede en adresse i nærheden af gerningsstedet. De eftersøgte mænd, begge i alderen 30-35 år, blev bedt om at komme ud af bygningen.

Den første, som kom ud, var en kronraget, cirka 185 centimeter høj og kraftigt bygget mand, som var iført træningsbukser, T-shirt og sort lædervest. Han passede dermed ifølge Fyns Politi til det ene af de to signalementer. Han havde en kniv i hånden og gik ifølge politiet "truende frem" mod betjentene. De affyrede derfor et varselsskud.

Manden blev anholdt, og yderligere tre personer, som opholdt sig i den lejlighed, hvor den 30-årige søgte tilflugt, blev også anholdt, oplyser politiet.

Fredag aften meddelte Fyns Politi, at de to kvinder blev løsladt sammen med den ene af de to mænd.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce