Annonce
Navne

Psykiatrien vil fange patienter via kunst

Hvem bestemmer, hvordan vi måler udvikling? Er malet af billedkunstner Karsten Auerbach i forbindelse med kunstprojektet på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. Pr-foto

Et nyt kunstprojekt har givet patienter på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense adgang til at se en anden side af sig selv - en side der ikke handler om symptomer, negative følelser og udfordringer.

- Jeg tænker, at vi her har fundet en vej, hvor vi kan fange patienter, som vi ellers ikke ville have fanget. Og set en side af dem, som vi ikke har set før. Det har været den største øjenåbner for mig gennem det her projekt, fortæller Ditte Roth Hulgaard, der er konstitueret overlæge og klinisk lektor på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense.

Egentlig havde hun sine betænkeligheder, da hun for godt et år siden blev præsenteret for ideen om at invitere billedkunstneren Karsten Auerbach ind på afdelingen. Hans tanke var at skabe kunst i samspil med en række patienter med spiseforstyrrelser og funktionelle lidelser.

Annonce

- Vi havde en patient, der ofte var træt, lidt trist og grå, når hun kom til terapi, men når hun skulle til kunst, var hun smart i tøjet og havde lagt make-up. Det kunne vi så tale med hende om, og hun kunne sige noget om, at det var meget mere lovligt der. Og det, tænker jeg, er et meget vigtigt element.

Værkerne, der er skabt i samarbejde med patienterne, samt Karsten Auerbachs egne kunstneriske fortællinger fra tiden på afdelingen, kan lige nu opleves på Odense Hovedbibliotek.

Udstillingen varer frem til 30. juli, hvorefter et udvalg af billederne vil blive hængt op på Børne- og Ungdomspsykiatrisk afdeling Odense.

Jens Munk Kruse foran Dalum Landbrugsskole. Pr-foto

Dalum Landbrugsskole har sat bæredygtighed øverst på dagsordenen og er netop blevet optaget i Unescos Associated Schools Project (ASP-netværket) med virkning fra 1. august. Dermed kan skolen fremover kalde sig Verdensmålsskole.

- Bæredygtighed er ikke noget nyt fænomen på Dalum Landbrugsskole, men nu sætter vi turbo på den grønne udvikling og får trimmet skolen, så alle aktiviteter peger i en endnu mere bæredygtig retning, siger forstander Jens Munk Kruse, der løbende investerer i ny teknologi som for eksempel droner, markrobotter og gps-styrede traktorer, som alle kan bidrage til at skabe en mere bæredygtig fødevareproduktion.

I alt deltager 68 danske skoler i Unescos verdensomspændende skole-netværk med fokus på undervisningsforløb og -materialer, der sætter globalt medborgerskab og bæredygtig udvikling på elevers og læreres dagsorden.

Anne Mette Børsting, der er opvokset i et landsbymiljø på Djursland, har udgivet endnu en bog. Denne gang en roman, der handler om journalisten Solveig, der elsker at interviewe forskellige mennesker for at høre om deres livserfaring.

Anne Mette Børsting, der bor i Odense, har fået udgivet "Os selv - og så alle de andre" på det fynske forlag Mellemgaard.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

Erhverv For abonnenter

Utrygge buschauffører: Flere og flere unge stiger på bussen og siger, de har astma, for så skal de ikke bære mundbind

Odense Håndbold

Lillesøster Kirkeløkke i menneskehænder i Odense, hvor Freja Cohrt i et par omgange diskuterede med en jysk assistent

Navne For abonnenter

Mig og Fyn: Hjernen falder til ro, når man sidder under det mærkværdigt snoede pæretræ

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Odense Håndbold For abonnenter

Odense-piger med tid til kaffe på kontoret i let kamp med spilletid fornuftigt fordelt til Mie Højlund og Lois Abbingh

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Kildent spørgsmål: Løser overenskomster den akutte mangel på arbejdskraft?

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Navne For abonnenter

Dødsfald: Søren Peder var først fodermester, men endte som bedemand

Nyborg

Amok på offentlige toiletter: Politiet jagter gerningsmænd bag groft hærvæk

Annonce