Annonce
Navne

Psykiatrien vil fange patienter via kunst

Hvem bestemmer, hvordan vi måler udvikling? Er malet af billedkunstner Karsten Auerbach i forbindelse med kunstprojektet på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. Pr-foto

Et nyt kunstprojekt har givet patienter på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense adgang til at se en anden side af sig selv - en side der ikke handler om symptomer, negative følelser og udfordringer.

- Jeg tænker, at vi her har fundet en vej, hvor vi kan fange patienter, som vi ellers ikke ville have fanget. Og set en side af dem, som vi ikke har set før. Det har været den største øjenåbner for mig gennem det her projekt, fortæller Ditte Roth Hulgaard, der er konstitueret overlæge og klinisk lektor på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense.

Egentlig havde hun sine betænkeligheder, da hun for godt et år siden blev præsenteret for ideen om at invitere billedkunstneren Karsten Auerbach ind på afdelingen. Hans tanke var at skabe kunst i samspil med en række patienter med spiseforstyrrelser og funktionelle lidelser.

Annonce

- Vi havde en patient, der ofte var træt, lidt trist og grå, når hun kom til terapi, men når hun skulle til kunst, var hun smart i tøjet og havde lagt make-up. Det kunne vi så tale med hende om, og hun kunne sige noget om, at det var meget mere lovligt der. Og det, tænker jeg, er et meget vigtigt element.

Værkerne, der er skabt i samarbejde med patienterne, samt Karsten Auerbachs egne kunstneriske fortællinger fra tiden på afdelingen, kan lige nu opleves på Odense Hovedbibliotek.

Udstillingen varer frem til 30. juli, hvorefter et udvalg af billederne vil blive hængt op på Børne- og Ungdomspsykiatrisk afdeling Odense.

Jens Munk Kruse foran Dalum Landbrugsskole. Pr-foto

Dalum Landbrugsskole har sat bæredygtighed øverst på dagsordenen og er netop blevet optaget i Unescos Associated Schools Project (ASP-netværket) med virkning fra 1. august. Dermed kan skolen fremover kalde sig Verdensmålsskole.

- Bæredygtighed er ikke noget nyt fænomen på Dalum Landbrugsskole, men nu sætter vi turbo på den grønne udvikling og får trimmet skolen, så alle aktiviteter peger i en endnu mere bæredygtig retning, siger forstander Jens Munk Kruse, der løbende investerer i ny teknologi som for eksempel droner, markrobotter og gps-styrede traktorer, som alle kan bidrage til at skabe en mere bæredygtig fødevareproduktion.

I alt deltager 68 danske skoler i Unescos verdensomspændende skole-netværk med fokus på undervisningsforløb og -materialer, der sætter globalt medborgerskab og bæredygtig udvikling på elevers og læreres dagsorden.

Anne Mette Børsting, der er opvokset i et landsbymiljø på Djursland, har udgivet endnu en bog. Denne gang en roman, der handler om journalisten Solveig, der elsker at interviewe forskellige mennesker for at høre om deres livserfaring.

Anne Mette Børsting, der bor i Odense, har fået udgivet "Os selv - og så alle de andre" på det fynske forlag Mellemgaard.

Annonce
Assens For abonnenter

Det lille dyr stoppede byggeriet på Amager Fælled: Nu har Ulrik fundet fredet vandsalamander ved nyt boligområde på Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Marcel blev slået og sparket efter bytur: Nedlukning har gjort ham mere tryg i nattelivet - Det er tid til at forebygge volden

Hvem skal passe farmor For abonnenter

Tina blev sygemeldt efter at have passet sin gamle mor: - Det vigtigste er, jeg kunne stå med god samvittighed ved begravelsen

Kultur

Radioveteraner på 73 og 85 år: Vil streame lokale nyheder og gammel musik

Nyborg For abonnenter

Nye skraldespande gør det umuligt for blinde at sortere: - Hvis jeg ikke havde min kone, ville alt ryge i den samme spand

Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Kultur

På Dagmarsminde får demente beboere kram, kærlighed og kage i stedet for medicin

Erhverv

Sagde prestigejobbet op uden at vide, hvad der skulle ske: Nu er prisbelønnet journalist årets iværksætter på Nordfyn

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Odense

Et pletskud i Odense: Fugleøen i det kunstige naturparadis

Odense For abonnenter

Pizzeria er skjult bag skraldespande, og rotter graver gange under fortovet: - Ville du selv spise her?

Erhverv

Stop for nye møbler: Værsgo at sætte dig i en brugt stol

Annonce