Annonce
Sport

PSG-træner: Neymar er 100 procent med os

Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix
Efter en turbulent sommer er Neymar igen et fuldgyldigt medlem af truppen i PSG, siger træner Thomas Tuchel.

Den brasilianske fodboldspiller Neymar blev gentagne gange sat i forbindelse med FC Barcelona i sommerens transfervindue, men han kom aldrig væk fra Paris Saint-Germain.

Siden har holdets egne fans buhet af ham, men for PSG-træner Thomas Tuchel indgår Neymar i truppen på lige fod med alle andre.

- Han er 100 procent med os. Han er 100 procent en del af truppen. Han griner, joker og er til at stole på, siger Tuchel ifølge AFP på et pressemøde.

Søndag aften var Neymar afgørende for PSG for anden kamp i træk i Ligue 1, da han scorede sejrsmålet mod Lyon tre minutter før tid.

Han har vist glimt af den klasse, der tidligere har gjort ham til en af verdens bedste fodboldspillere, men der er stadig et stykke vej endnu, mener Tuchel.

- Det er kun hans tredje kamp på fire måneder. Han vil blive bedre fysisk, jo flere kampe han spiller. "Ney" er altid beslutsom, han er altid kreativ, og han ser fremad, siger Tuchel.

En skade forhindrede i sommer Neymar i at deltage ved Copa America, der blev afholdt i Brasilien, som også løb med titlen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce