Annonce
Sport

PSG-mareridt: Neymar og Mbappé udgår i landskampe

Neymar blev udskiftet med en skade allerede efter otte minutter.

Paris Saint-Germain-stjernerne Neymar og Kylian Mbappé er udgået med skader i deres respektive landskampe.

Den franske storklub Paris Saint-Germain gennemlever lidt af et mareridt på fodboldfronten tirsdag aften.

Klubbens vel nok to største stjerner - brasilianeren Neymar og den franske komet Kylian Mbappé - er begge udgået med skader i deres respektive testkampe for Brasilien og Frankrig.

Det sker blot otte dage, inden PSG skal ud i en vital Champions League-kamp på hjemmebane mod Liverpool.

Et nederlag til PSG kan være lig med Champions League-exit efter gruppespillet.

Uheldet var først ude for Neymar i Brasiliens kamp mod Cameroun i Milton Keynes i England. Allerede efter otte minutter måtte han udgå med en skade.

Neymar havde netop afsluttet med et langskud over mål, da han skar en grimasse, der tydede på smerter. Han gjorde tegn til bænken, lagde sig i græsset og blev kort efter hjulpet fra banen.

Det er endnu ikke kommet informationer om skaden, men Neymar tog sig til lysken efter hændelsen.

Neymar blev erstattet med Richarlison, og Everton-angriberen kom i fokus, da han scorede til 1-0 kort før pausen. Han steg til vejrs og headede kraftfuldt bolden i nettet efter et hjørnespark. Opgøret er endnu ikke færdigspillet.

Det samme er tilfældet med testkampen mellem Frankrig og Uruguay. Her udgik Mbappé efter 35 minutter med en skulderskade.

Han landede uheldigt efter et sammenstød med Uruguays målmand, Martín Campaña.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce