Annonce
Assens

Provstiudvalg udsat for hård kritik om manipulation: Nægter at svare på spørgsmål

Assens Provsti flyttede for nylig ind i de tidligere Sportigan-lokaler på Østergade. Her mødes Assens Provstiudvalg hver måned for blandt andet at drøfte ønsker og økonomi fra Assens Provstis menighedsråd. Foto: Amalie Hermansen
Fyens Stiftstidende har fremlagt den hårde kritik, som Assens Provstiudvalg har fået i forbindelse med sagen om et nyt sognehus i Assens. Men udvalget nægter at svare.

Assens: Assens Provstiudvalg er blevet manipuleret så meget af de tre sognepræster Ole Hyldegaard, Birgitte Lerche og Anders Fabrius samt de tre medlemmer af Assens-Gamtofte Menighedsråd Vibeke Busse Andersen, Helle Krummedige Andersen og Helen Kückelhahn Jensen, at udvalget er gået fra at være optimistiske over et nyt sognehus på Provstistræde 16, til at afvise hele projektet.

Det mener syv tidligere medlemmer af menighedsrådet i hvert fald, hvilket fremgår af en klage, som de syv har indsendt til Fyens Stift og biskop Tine Lindhardt for to måneder siden.

Klagen er endnu ikke blevet besvaret af biskoppen, og af netop den grund ønsker provstiudvalget ikke at udtale sig om indholdet af klagen, oplyser formand Hans Peder Christiansen.

Annonce

Fyens Stiftstidende ville blandt andet have spurgt provstiudvalget om følgende:

  • Har provstiudvalget selv regnet på driftsomkostningerne for Provstistræde 16, og hvor meget dyrere forventer I, at det vil være i forhold til driftsomkostningerne for det nuværende sognehus på Adelgade 18 (menighedsrådet siger 15.000 kroner om året, red.)?
  • Hvordan forholder I jer til beskyldningerne om, at sognepræster og medlemmer af menighedsrådet har manipuleret udvalget til at sige nej til hele projektet?
  • Hvorfor anser provstiudvalget det som en bedre løsning, at Vor Frue Kirkes Hus renoveres for tre millioner kroner end at købe et nyt sognehus?
  • Hvorfor har udvalget ikke trukket bremsen tidligere i forløbet, hvis man var usikker på økonomien?
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce