Annonce
Nyborg

Provst efter borgermøde: Fremmødet gør indtryk

Formand Mikael Hoffmann Nielsen ønsker ikke længere at diskutere sagen om præstegården i medierne. Foto: Kasper Riggelsen.
Provst Lone Wellner afviser ikke, at den demokratiske kamp for bevarelsen af præstegården i Flødstrup vil spille ind, når provstiudvalget på et tidspunkt skal godkende planerne.

FLØDSTRUP/ULLERSLEV: 140 lokale var onsdag aften mødt op til borgermøde om det forestående salg af præstegården i Flødstrup.

Spørgsmålet om et eventuelt salg af præstegården har været aktuelt i de godt to år, der er gået, siden den daværende sognepræst, Søren Holm, flyttede fra den.

Striden, om hvorvidt den kommende sognepræst skal bo enten i den gamle præstegård i Flødstrup eller i en ny bolig i Ullerslev, kulminerede imidlertid ved borgermødet onsdag aften.

Under mødet på præstegården kom det frem, at provst Lone Wellner tidligere har givet udtryk for, at en stor modstand fra sognebørnene mod salget af præstegården kan få betydning, når provstiudvalget på et tidspunkt skal godkende planerne fra menighedsrådet i Ullerslev/Flødstrup.

Og det bekræfter provsten nu overfor Fyens Stiftstidende.

- Det er klart, at man opgiver megen demokratisk tankegang, hvis det at samle mange mennesker, der giver udtryk for deres meninger, ikke gør indtryk på beslutningstagerne. I så fald ville man være ilde stedt.

Annonce

Menighedsråd tager mundkurv på

Langt størstedelen af de 140, der onsdag var mødt op til borgermødet i Flødstrup, havde sympati for byens præstegård.

Torsdag formiddag meddelte formanden for menighedsrådet, Mikael Hoffmann Nielsen, på sin private Facebook-profil, at man fra menighedsrådet side tog indtrykkene fra gårsdagens borgermøde til sig, men at man i øvrigt ikke ønskede at udtale sig yderligere om sagen i medierne.

Menighedsrådsmedlem Søren Thor bekræfter dog overfor Fyens Stiftstidende, at præstegården i Flødstrup bliver et tema til det kommende menighedsrådsmøde.

Tilbage i Kerteminde kan provst Lone Wellner ikke sige, hvor stor betydning de lokales kamp reelt får i sidste ende. Hun følger dog sagen tæt og er tilfreds med opmærksomheden omkring kirkelivet.

- De 140 fremmødte betyder, at der er mange mennesker, som er engageret i at beholde præstegården. Men det er også udtryk for, at man er engageret i kirkelivet i det hele taget, mener Lone Wellner.

Det næste menighedsrådsmøde i Ullerslev/Flødstrup finder sted 29. maj ved sognehuset Dalgaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce