Annonce
Indland

Protestindsamling mod Paludan har rundet en million kroner

Philip Davali/Ritzau Scanpix
På meget kort tid har tusinder doneret penge til Dansk Flygtningehjælp i protest mod islamkritikeren.

På mindre end fem dage har en protestindsamling mod islamkritikeren Rasmus Paludan indsamlet mere end én million kroner.

Det viser en optælling på Dansk Flygtningehjælps hjemmeside natten til lørdag.

Indsamlingen blev startet af Nicolai Würtz, der til daglig er tv-producent, da han følte sig provokeret af Paludans kritik af muslimer og afbrænding af koraner.

Han startede indsamlingen hos Dansk Flygtningehjælp, og den fik hurtigt stor opmærksomhed. Allerede efter tre dage havde indsamlingen rundet 500.000 kroner.

Omkring klokken 02 natten til søndag var der indsamlet 1.001.030 kroner.

Rasmus Paludan er stifter af partiet Stram Kurs, og han har tidligere modtaget en dom for racisme.

Han har på det seneste fået stor opmærksomhed ved urolige demonstrationer på blandt andet Nørrebro i København.

Ved sine demonstrationer ynder han at sætte ild til koraner og tale kritisk om muslimer og islams rolle i Danmark. Demonstrationerne har ført til voldelige sammenstød mellem moddemonstranter og politiet.

Nicolai Würtz havde dog ikke lyst til at vise sin uenighed med islamkritikeren ved at gå på gaden, og han så indsamlingen som en mere konstruktiv måde at vise sine holdninger.

- Jeg tror, at jeg - som rigtig mange andre almindelige danskere - synes, at Rasmus Paludan har ret til at sige, hvad han vil, men at det ikke kan være helt gratis, har Nicolai Würtz tidligere udtalt til Ritzau.

- Jeg synes, at indsamlingen er en sød måde at drille ham, så der kommer penge ind, hver gang han er på gaden og brænder en koran af.

Og noget tyder på, at mange danskere deler hans synspunkt. Det fremgår af Dansk Flygtningehjælps hjemmeside, at mere end 8200 danskere har doneret penge til indsamlingen.

I forbindelse med at indsamlingen rundede 300.000 kroner efter bare 48 timer, udtalte kommunikationsdirektør hos Dansk Flygtningehjælp, Annette Spanggaard, at der sjældent er set indsamlinger med så mange penge på så kort tid, når man ser bort fra organisationens årlige landsindsamling.

Hun tilføjede, at pengene blandt andet vil blive brugt til nogle af Dansk Flygtningehjælps madklubber rundt i Danmark, hvor flygtninge og frivillige danskere kan mødes og spise sammen.

Indsamlingen fortsætter frem til 1. maj.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Juleåbent hos Stokkebye Vingård

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce